De misplaatste grap van Ben Bernanke met het ouija bord.

Door: Geert Muylaert

Een ouija bord is een stuk papier, een stuk karton of een houten bord met letters, cijfers en de woorden ?JA? en ?NEE? dat gebruikt kan worden om met een glas, pendel of planchette boodschappen aan te geven. Het bord kan ook als hulpmiddel gebruikt worden om te communiceren met geesten of entiteiten. Net als het tarotspel valt het ouija bord onder de orakels. Het bord geeft antwoord op vragen die je het stelt. Maar is dit dan ook bruikbaar voor financieel advies ?

Als we Ben Bernanke mogen geloven maakt de FED gebruik van het ouija-bord om te beslissen over de rente. Sinds afgelopen jaar krijgt de FED v??l brieven van gewone mensen met de simpele boodschap : Ik ben bang om mijn huis te verliezen. Doe iets ! Repliek van Bernanke : waarom moet ik iets doen ? Is dat mijn schuld ? Heb ik je in het oor gefluisterd om te luisteren naar uw hypotheek-makelaar ? Dat is waarom we een Ouija-bord gebruiken bij de Fed. Met behulp van een Ouija bord is het monetaire beleid een echt plezier! Het betekent ook dat we niet de schuld krijgen als er iets misgaat – “He, zetten we de discontovoet op 2,5%, omdat het bord dat heeft gezegd” ? Tenslotte, het is een nauwkeuriger econometrische tool dan Twister, die Greenspan gebruikt. Dixit orakel Ben Bernanke ?

Bekijk de afbeelding op ware grootte

Beste Croesuslezers, een x-aantal jaren geleden heb ik mij met het nodige sceptis en nuchterheid ook eens laten verleiden tot een seance met het ouija-bord. De antwoorden die via het bord werden doorgegeven waren in de orde van ontnuchterend, verbazingwekkend, tot ronduit hallucinant ! Na verloop van tijd heb ik de seance afgebroken omdat ik er mij nog alles behalve prettig bij voelde. In een volgende artikel zal er later dieper in gegaan worden op deze materie. Is er soms iemand onder jullie die ook ooit in contact kwam met het “paranormale” ?

Gepubliceerd: 28 april 2010 in Varia.
Tags: ,

Reacties

7 reacties.

Reactie door bart vervoort - 28 april 2010 om 19:15

Het paranormale is aan mij absoluut niet besteed. Doe mij dan maar Jacko de beursaap !

Reactie door Ing. R.J. Constans - 28 april 2010 om 19:20

Voor mij geldt er maar 1 wet:

Eerst zien en dan geloven.

Reactie door bart vervoort - 28 april 2010 om 19:34

Jacko houdt zich niet aan die wet en wint toch !

Reactie door Vincent - 29 april 2010 om 19:31

Deze verschijnselen zijn perfect wetenschappelijk te verklaren en zouden “ideomotorisch” zijn …

Reactie door Luc Boomans - 29 april 2010 om 19:32

Maar wat dan hierover te denken:
http://www.jhk1.nl/page/vreemdevers.htm

Reactie door debby - 30 april 2010 om 11:30

Voor wie graag wat meepuzzelt:

http://www.soulsofdistortion.nl/dutch/SODA_chapter1.html

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags