De terugkeer van nooit echt helemaal weggeweest !

Door: Geert Muylaert

Toegegeven, echt vaak kom je het in onze contreien niet meer tegen. Of moet ik eerder zeggen : komen we nog niet tegen ! Want als je het ziet roept het een sfeer op van nostalgie aan die goeie ouwe tijd. In Azi? en Afrika kom je het evenwel nog vaak tegen, en maakt het deel uit van het dagelijkse straatbeeld. Daar is het zelfs ronduit onmisbaar, en wordt het liefdevol en met de nodige ?gards behandeld. Op sommige plaatsen wordt het zelfs doorgegeven aan de volgende generatie, en wordt het beschouwd als een kostbaar bezit dat rijkdom en welvaart zal brengen aan zijn gelukkige bezitter ! Krijgen wij met een veranderde tijdsgeest binnenkort hier dan ook een revival en definitieve doorbraak ? Waar heb ik het over ?

Over de bakfiets natuurlijk ! Het groene vervoermiddel bij uitstek ! Zonder schadelijke uitlaatgassen, en makkelijk te parkeren.

http://images.zoekertjesweb.be/foto/0/4/d/438229_m_04d4db7316c74dac48712a159eb88453.jpg

Ze worden momenteel gemaakt in alle varianten, voor elk wat wils, en in verschillende prijsklassen. Er zijn zelfs al modellen beschikbaar welke elektrisch aangedreven worden en met sommige? kun je zelfs de kleuters en kleine kinderen naar school brengen op een ecologisch verantwoorde wijze.

http://www.transportfiets.net/foto/transportfiets_866.jpg

Geef toe, en zeg nu zelf. Als je graag wilt opvallen heb je met onderstaande flashy vervoermiddel aan de schoolpoort toch het nodige bekijks.

http://images.kapaza.com/photos/20300000/20390746.jpg

Beste Croesuslezers, ook mijn “nonkel Achille” had destijds in wat men in de volksmond noemt “nen triporteur”. In mijn volgende artikel zullen jullie dit boeiende verhaal kunnen lezen onder de titel “L’amour est un bouquet de violettes” ! Jullie lezen toch mee ?

Gepubliceerd: 2 mei 2010 in Actualiteit.
Tags:

Reacties

5 reacties.

Reactie door Cyriel Dentich - 2 mei 2010 om 11:51

Ik gebruikte vroeger ook dergelijk vervoermiddel, maar in plaats van een bak was het de beerkuip !

Reactie door j. hommeles - 2 mei 2010 om 12:18

De bakfiets komt inderdaad terug in het straatbeeld en lijkt zelfs hip te worden.

Reactie door Vincent - 2 mei 2010 om 13:06

Maar wat als je als “eenzame fietser” op een gewone fiets zo een bakfiets van ??n meter breed wilt voorsteken op een smal fietspad ???

Reactie door joep meloen - 5 mei 2010 om 10:01

Waar is eigenlijk de bakfiets verplicht te rijden volgens het verkeersreglement ?

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags