De “Tubular Bells” van Richard Branson !

Door: Geert Muylaert

Zo rijk als de geestelijke vader van het forum zal hij nog niet zijn, maar hij is wel aardig goed op weg. Nochtans, Sir Richard Branson is klein begonnen, en de start van zijn immens imperium begon met een uiterst getalenteerde miskende muzikant die zijn deuntjes niet aan de straatstenen kwijtgeraakte !

http://www.mikeoldfield.no/oldfield/mike_oldfield_richard_branson.jpg

1972 de periode van de popmuziek werd een geniaal muzikant bij alle platenmaatschappijen wandelen gestuurd. Wie moet er nu instrumentale muziek hebben ?

Dat was het antwoord die Mike Oldfield te horen kreeg tijdens zijn bedeltocht om zijn muziek op vinyl te persen. Een piepkleine platenmaatschappij met aan het roer Richard Branson wilde hem een kans geven. Enige voorwaarde : het mocht allemaal niet veel kosten ! Dat was g??n enkel probleem, want Mike Oldfield bespeelde zelf alle instumenten. Het eerste plaatje “Tubular Bells” was voor VIRGIN RECORDS meteen een schot in de roos. Het werd een regelrechte wereldhit en miljoenen platen gingen over de toonbank. De rest is wereldgeschiedenis met de gekende gevolgen voor Sir Richard Branson.

Bij muziekminnend Vlaanderen en Nederland zou evenwel de opvolger hiervan in het collectief geheugen blijven hangen. Het was toen de tijd dat op Vrijdagavond stipt om 19h00 honderdduizenden Vlamingen? keken en luisterden naar Toppop in Nederland gepresenteerd door Ad Visser.

Beste Croesusvolgelingen, luister, kijk? en geniet van het aanstekelijk deuntje : In Dulce Jubilo met het uniek mosaicbeeld.

Gepubliceerd: 16 mei 2010 in Geschiedenis.
Tags:

Reacties

2 reacties.

Reactie door fien met de mandolien - 16 mei 2010 om 08:54

Those are the days my friend

Reactie door fien met de mandolien - 16 mei 2010 om 08:56

Beter:

Those were the days my friend
We thought they’d never end
We’d sing and dance forever

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags