De verdwenen schat van Nonkel Achille.

Door: Geert Muylaert

Oceangram Treasure Chest Message in a Bottle Het archief van Nonkel Achille (een paar kartonnen dozen) bevat een schat aan informatie. Maar ook de aanwijzingen van een echte schat ! Helaas, deze is tot op heden nog altijd niet gevonden ?

Tijdens de bezetting in Belgi? van de Duitsers in WO II werd er jacht gemaakt op metalen. Uit vele kerken werden de bronzen klokken naar beneden gehaald om vervolgens gesmolten te worden voor de Duitse oorlogsindustrie. Nonkel Achille was ook bang voor ?zijn metalen? en als voorzorgsmaatregel had hij deze dan ook allemaal in een metalen kist gestoken en begraven. In het archief is er een bladzijde met de inventaris : een zilveren koffiekan met zilveren bestek, 3 gouden Louis, een paar zilveren munten, kettinkjes, ringen, maar ook ??n obool + nog een paar andere voorwerpen waarover ik verder niet ga uitweiden. De belangrijkste en dierbaarste schat voor hem waren evenwel zijn militaire eretekens die hij had verdiend tijdens WO I als frontsoldaat voor 4 lange jaren van angst en ontbering.

Na de bevrijding in 1944 wilde hij zijn schat opnieuw opdelven. Maar hoe naarstig hij ook zocht, hij heeft ze nooit meer gevonden. Nochtans niemand heeft ooit op de juiste locatie (volgens hem) enige verdachte handeling verricht (lees : gestolen).

Beste Croesusvolgelingen : ik heb aanwijzingen waar er moet gezocht worden. De schat zal evenwel waarschijnlijk niet in de nabije toekomst boven water komen. Wat mij betreft mag het mysterie verder blijven bestaan, hoe hard sommigen ooit al hebben aangedrongen om aanwijzingen te geven. Rond ?de schat van Nonkel Achille? blijft een waas van een mysterie hangen ?

Gepubliceerd: 11 december 2010 in Nonkel Achille Opus 13.

Reacties

4 reacties.

Reactie door Vincent - 11 december 2010 om 19:37

Heb je al gezocht met uw Garrett ?

Reactie door Geert Muylaert - 11 december 2010 om 19:59

Het is onmogelijk om ongezien op jacht te gaan. Trouwens de eigendom van Nonkel Achille is na zijn overlijden al tweemaal van eigenaar veranderd. En ik ga g??n slapende honden wakker maken om met mijn stuk vlees weg te lopen …

Reactie door Vincent - 12 december 2010 om 14:49

Eerst moeten we ons afvragen:
1) Hoe groot is de kans dat de zilverschat daar nog aanwezig is ?
2) Wat is de waarde van de zilverschat in EUR ?

Stel dat de kans 50% is en de waarde ?100 000, dan is de theoretische waarde ?50 000.
Laat ons dat getal gelijk stellen aan “A”.

Vervolgens moeten we ons afvragen hoeveel het zou kosten om de “eigendom van nonkel Achille” op te kopen, de zilverschat op te graven en de eigendom vervolgens terug te verkopen. Stel dat dit ?40 000 is. Laat ons dit getal gelijk stellen aan “B”.

Zolang “B” kleiner is dan “A”, is het in theorie dus een winstgevende operatie …

Reactie door Kodiak - 13 december 2010 om 17:22

Voor zo’n grootschalige operatie 😉 is de tegenwaarde van de schat wss. niet hoog genoeg 🙂

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags