De voetbalschoenen van “pluisje” …

Door: Geert Muylaert

De rijkste man of vrouw op aarde : WIE IS DAT ? Dat zou wel eens kolonel Kadhafi kunnen zijn ! Veertig jaar aan de macht, en met zijn vadsige kont stevig verankerd boven immense olievelden. Het land zou schatrijk moeten zijn, maar zijn bevolking kreunt onder de armoede …

Als je dan uiteindelijk miljarden dollars hebt bijeen gestolen, dan kun je u wel af en toe een frivoliteit of folieke veroorloven ! Het verjaardagsfeestje van ??n van zijn zonen werd opgeluisterd door de valse klanken van Maria Carey. Om 4 liedjes te kwelen kreeg ze de ronde som van 1 miljoen dollar.

Beste Croesusvolgelingen, het kan ook nog gekker. De kolonel himself betaalde 2 miljoen dollar voor de voetbalschoenen van Diego Maradonna waarmee hij destijds wereldkampioen werd. De Belgen werden toen door “pluisje” in de zak gezet met zijn bedrieglijke valse goal (de hand van god … weet u het nog ? ). Zou Kadhafi in het zand soms ook een partijtje voetbal spelen met de schoenen van de valsaard …. Waarschijnlijk is de kolonel zo rijk als Croesus ! Maar hoe lang nog zal hij lachen ?

Gepubliceerd: 2 maart 2011 in Actualiteit.

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Vincent - 22 maart 2011 om 18:54

De internationale gemeenschap heeft de Libische leider Mouammar al-Kadhafi sancties opgelegd om zijn financiering door te knippen, maar kolonel Kadhafi zit op een berg goud. De Libische centrale bank, die onder Kadhafi’s directe controle staat, heeft een goudreserve van 143,8 ton goud. Dat bericht de Financial Times op basis van de jongste gegevens van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Deze goudvoorraad zit mondiaal in de top 25. Tegen de huidige marktprijzen vertegenwoordigt ze een waarde van meer dan 6,5 miljard dollar. Voldoende om een klein leger huurlingen maandenlang, of zelfs jaren, te betalen, aldus de Britse krant.

Terwijl vele centrale banken hun goudreserves in internationale valuta in Londen, New York of Zwitserland aanhouden, zit de Libische goudberg in het Noord-Afrikaanse land, aldus ingewijden. Om het goud te verhandelen moet kolonel Kadhafi het edele metaal dus het land uit krijgen. De grootste mogelijkheden ziet de FT in Tsjaad of Niger.

Bankiers wijzen er op dat geen enkele internationale bank of handelshuis het Libische goud zal willen kopen, om niet gelinkt te raken met Libi?. In Tsjaad of Niger kan het goud gebruikt worden in valuta-swaps in banken die eigendom zijn van de Libyan Foreign Bank, een dochter van de Libische centrale bank. (belga/tvl)

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags