De wonder patatten van Nonkel Achille.

Door: Geert Muylaert

Het “Angelus” is een gekend begrip bij goeie ouwe katholieken. Dit is thans evenwel in onbruik geraakt. Het werk op de akker werd onderbroken om te bidden. Hierboven zien jullie een schilderij waarbij man en vrouw in gebed zijn verzonken bij de patattenoogst. Nonkel Achille was ook “nen patattenboer” … en zijn patatten waren magisch !Hij deed velen met verstomming kijken bij zijn zoveelste experiment met patatten die een krachtbron van groene stroom waren ! Hij had een draagbare radio (portatifke) waarbij hij de batterijen (pillen) had vervangen door … patatten. En wonder boven wonder, de radio speelde muziek ! Een zaklamp met een platte batterij van 1,5 volt kon hij ook doen branden … met patatten.

Beste Croesusvolgelingen : elke aardappel is een groene krachtbron van 1 ? 2 volt. Met behulp van koperdraad en gegalvaniseerde nagels is het mogelijk om meerdere patatten met elkaar te verbinden en een sterke “groene stroom” te maken. Zo kun je bvb. de afstandbediening van de TV op patattenstroom laten werken. Nu heb je echt g??n excuus meer als de batterijen het hebben laten afweten. Weg met die vervuilende rommel, en leve de patatten en wijlen Nonkel Achille voor zijn bijdrage aan het milieu …

Gepubliceerd: 12 januari 2011 in Nonkel Achille Opus 13.

Reacties

4 reacties.

Reactie door J. Hommeles - 12 januari 2011 om 17:12

Louis-Ferdinand C?line heeft hierover eens bijzonder leuk geschreven in ??n van z’n boeken.

Reactie door J. Hommeles - 12 januari 2011 om 17:36

In z’n boek komt ’n experiment voor op grote schaal met patatten hetgeen jammerlijk mislukte. Ik kan even niet op de naam van het boek komen want het is ongeveer 40 jaar geleden dat ik het heb gelezen. C?line is trouwens ??n van m’n favoriete schrijvers.

Reactie door Frank Declerck - 12 januari 2011 om 19:31

Gekookte aardappelen werken nog beter dan rauwe, frieten daarentegen … 😉

Reactie door Vincent - 15 januari 2011 om 17:56

Gaat zo een “patat” even lang mee dan een “Duracelleke” ?

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags