EEGC gaat in zee met Hunter Wise : licht aan het einde van de tunnel ???

Door: Vincent

Reeds meer dan 30 jaar doet een goddelijk visioen beleggers wereldwijd dromen van de “slag van hun leven”. Ik spreek dan over het olie- en gasexploratieproject in Tasmani? ten zuiden van Australi?. Via het penny-aandeel EEGC op de Amerikaanse beurs kan eenieder een gokje wagen op de goede afloop. Zelf werd ik twee jaar geleden na het doen van enig onderzoek een rasechte “believer” en bouwde een relatief grote positie op in dit aandeel.

Voorlopig blijft het aandeel echter maar in dalende lijn gaan. Gaat de oliedroom nog uitkomen ? Of wordt het een olienachtmerrie ???

Het structurele probleem van dit bedrijf is simpelweg gebrek aan geld. Aan alle aangekondigde financieringsdeals van het laatste jaar heb ik weinig belang gehecht omdat EEGC bij mij simpelweg al haar geloofwaardigheid had verspeeld. Vorige week kwamen ze echter met het nieuws in zee te zullen gaan met Hunter Wise. Voor het eerst sinds h??l lang een geloofwaardig bedrijf !!!

Komt er nu eindelijk licht aan het einde van de tunnel ? Of is dit het zoveelste fabeltje ??? …

Van de vele financieringsdeals die EEGC het afgelopen jaar heeft aangekondigd is er zo goed als nooit iets in huis gekomen. Vaak ging het dan ook om schimmige bedrijfjes uit bijvoorbeeld de Bermuda Eilanden. In het persbericht van vorige week kondigt EEGC echter aan met Hunter Wise te zullen samenwerken om een financieringsdeal van $ 200 miljoen rond te krijgen.

Hunter Wise is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in investeringsbankieren (investment banking). Concreet houden zij zich vooral bezig met het begeleiden van bedrijven bij financieringsdeals, overnames en fusies. Hunter Wise richt zich specifiek op bedrijven met een kleine tot middelgrote marktkapitalisatie. Op het eerste zicht dus een ideale partner voor EEGC.

Via het “internetarchief” kan iedereen vaststellen dat Hunter Wise reeds bestaat sinds 1999. Het is dus een bedrijf met ervaring in de sector. Wereldwijd hebben ze 16 kantoren. De meerderheid daarvan bevindt zich in de Verenigde Staten, maar ook in Canada, het Verenigd Koninkrijk en China zijn ze present.

Dit artikel van begin 2010 stelt dat Hunter Wise tot de top 10 behoort voor wat betreft zogenaamde PIPE-transacties (investeringen in beursgenoteerde ondernemingen door private investeerders). Fred Jager (de persoon die ook in de recente PR van EEGC geciteerd wordt) zegt in dit artikel dat de top 10 positie vooral te danken is aan deals met Chinese bedrijven.

Deze aanwezigheid in China kan zeer interessant zijn voor EEGC. De laatste succesvolle financieringsdeal van EEGC was met Smart Win, een Chinees bedrijf.

Ook in dit artikel wordt duidelijk dat Hunter Wise veel ervaring heeft op de Chinese markt.

Het palmares van Hunter Wise kan geconsulteerd worden op hun website. Wij filterden er enkele opmerkelijke en bekende namen uit:

In onderstaande twee voorbeelden zien we dat de tussenkomst van Hunter Wise eruit bestaat kleine bedrijfjes te laten opkopen door grote bekende bedrijven (overnames):

Hiernaast zorgt Hunter Wise in sommige gevallen ook voor financieringsdeals zonder overname:

EEGC sprak in haar laatste PR over een financieringsdeal van $ 200 miljoen. Dit is naar “Hunter Wise normen” zeer veel en moet dus (zoals steeds bij EEGC) volgens mij met een grote schep zout genomen worden. Waarschijnlijk wordt het in eerste instantie een kleiner bedrag of een financiering in schijven.

De meerderheid van de transacties in de “hall of fame” van Hunter Wise houden g??n verband met de olie- en gassector. Toch heeft het bedrijf reeds een zekere ervaring in deze sector. Zo zouden ze volgens dit artikel in 2008 actief geweest zijn in de Texaanse olieindustrie.

In zowel het geval van een overname als van een financieringsdeal kunnen de aandelen EEGC in waarde stijgen. Hoe dan ook zal er verwatering optreden, en zullen de winsten waarschijnlijk minder astronomisch zijn dan aanvankelijk gedacht.

Beste Croesuslezes, dankzij Hunter Wise krijg ik voor het eerst sinds lang opnieuw wat hoop over EEGC ! Jullie ook ???

Gepubliceerd: 16 december 2010 in Empire Energy, Pennystocks.
Tags: , ,

Reacties

21 reacties.

Reactie door Vincent - 16 december 2010 om 21:30

Dat artikel had ik nog niet gelezen. Het maakt het ganse verhaal alleen nog maar positiever.

Door in volle hypotheekcrisis een transactie voor zulk een bedrag tot een goed einde te brengen bewijst Hunter Wise dat ze tegen de stroom durven ingaan.


“This is a very large transaction accomplished at a time when the mortgage industry is unfortunately in the doldrums,” said Fred Jager, President, Hunter Wise Financial Group, LLC.. “Despite this difficult climate, we are pleased to find the funds to be loaned to this excellent commercial credit company.”

Reactie door Vincent - 16 december 2010 om 21:35

http://www.hunterwise.com/News_20101201.php

Hunter Wise opende recent een kantoor in New York. De managing director wordt Francis V. Lorenzo. De ervaring van deze man kan voor EEGC ook zeker van pas komen:

Lorenzo brings Hunter Wise more than 24 years’ experience in the capital markets and financial services industry. In 2002 he founded and served as Chief Executive Officer of OTC Solutions, LLC, a specialized corporate finance advisory firm that assisted

    micro cap companies trading in the Over-the-Counter market

with capital formation, public and private equity financing and strategic business development.

Reactie door Vincent - 16 december 2010 om 22:14

Op de OTC BB moeten jullie zeker eens de ticker CEHD opzoeken.

In augustus werd dit bedrijf met hulp van Hunter Wise naar de beurs gebracht (http://app.quotemedia.com/quotetools/newsStoryPopup.go?storyId=33385134&topic=CEHD&symbology=null&cp=off&webmasterId=89753 ) en sindsdien spreekt het koersverloop voor zich …

Reactie door Geert Muylaert - 16 december 2010 om 22:22

En ondertussen heeft Malcolm Bendall met 100 miljoen extra aandelen zijn slag thuis gehaald !

Reactie door Vincent - 16 december 2010 om 22:32

Mede vandaar mijn opmerking: “Hoe dan ook zal er verwatering optreden, en zullen de winsten waarschijnlijk minder astronomisch zijn dan aanvankelijk gedacht.”

Reactie door Jef de Beursari - 17 december 2010 om 14:10

Hoera ! Eindelijk goed nieuws. Daar rook ik een sigaretje op 😉

Reactie door Luc lcdnlf - 17 december 2010 om 17:27

Jammer, maar de koers blijft “gezellig” wegzakken.

Reactie door Geert Muylaert - 17 december 2010 om 18:20

Tijd om bij te kopen ! Het leven is aan de durvers !

Reactie door Vincent - 17 december 2010 om 18:41

De markt (dalande koersen en laag volume) deelt vooralsnog inderdaad duidelijk mijn mening niet … Als (!) de deal met Hunter Wise concreter wordt zal daar denkelijk wel verandering in komen.

Reactie door Gerrit - 21 december 2010 om 09:30

En hoe zit dat nu eigenlijk met MB? Heeft die nog iets te zeggen…?

Reactie door J.Hommeles - 21 december 2010 om 11:50

Bij alles wat van Eegc komt moet je jezelf afvragen wat er van waar is. Voor zover ik begrijp is de MB familie nog altijd meerderheidsaandeelhouder en uiteraard heb je het dan voor het zeggen ?

Reactie door J.Hommeles - 21 december 2010 om 11:56

Ook leeft MB al geruime tijd als ’n luis op ’n zeer hoofd van Eegc ! Ik denk niet dat hij zich met ’n kluitje in het riet zal laten sturen door wie dan ook.

Reactie door Vincent - 22 december 2010 om 19:53

Vandaag alweer een nieuwe low ! Misschien legt de markt de link met Zeehan Zinc … Net zoals bij Zeehan Zinc zou er bij EEGC wel eens massale verwatering kunnen optreden als er financiering wordt gevonden. Bij Zeehan Zinc kreeg de financierder (als ik mij goed herinner) 99% van de aandelen in handen … Zelfs als er commerci?le hoeveelheden olie/gas gevonden worden zal er in zo’n geval niet veel overschieten voor de aandeelhouders !

Reactie door Gerrit - 23 december 2010 om 01:10

Alles beter dan wat we nu hebben zeker en trouwens wou Smart Win geen 50% vd aandelen en toen sprong de deal al af, laat staan 99% 🙁

Reactie door debby - 23 december 2010 om 09:51

Ik veronderstel dat HUNTER WISE als contact niet door MB maar door ??n van de andere directeuren werd aangebracht. De onderhandelingen over geld en de waarborg daarvoor zullen ook het meeste tijd vergen. Ik blijf hopen dat zoveel mensen aan de top met ondernemersgeest een goed akkoord kunnen afdwingen. Het positieve is dat het antwoord hierop geen jaren meer kan duren.

Reactie door Geert Muylaert - 23 december 2010 om 12:32

Ditmaal is tijd aan de zijde van de aandeelhouders ! (beperkte licentie)

Reactie door Gerrit - 23 december 2010 om 13:46

Eegc is klinisch dood momenteel!!

Reactie door Rienk Kommer - 23 december 2010 om 16:39

Liever Eegc dan ik 😉

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags