EEGC: is er leven na de dood ?

Door: Vincent

Empire Energy (ticker: EEGC.PK), het “pinky” pennystock dat we op dit forum volgen werd de afgelopen maanden ongetwijfeld door veel beleggers definitief voor “dood” verklaard … Begrijpelijk met een koers die de afgelopen twee jaar met m??r dan 90% daalde, de recente “leegloop” (vertrek van meerdere bestuursleden) en steeds minder concrete perspectieven voor de toekomst.

Na de “toevallige” opstoot in de koers gisteren, kwam er vandaag voorbeurs een PR. Deze is voor het eerst sinds lang een apart artikel waard … Is er voor EEGC leven na de dood ? Leest u mee …

Van de (lange!) PR is onderstaande paragraaf voor de aandeelhouders de belangrijkste:

Empire has sought to implement a key industry partnership to fund and assist in the drilling of GSLM?s lead oil and gas prospect, Bellevue #1 well, through an Alternative Investment Market (AIM) listed London entity which holds established producing international oil and gas assets and interests in a waste oil processing business that may benefit from our technology. Empire has sold a 49% stake in return for USD $5 million funding by way of a convertible loan agreement that is part of the larger joint venture partnership. As part consideration and in exchange for the partnership interest, Empire is to be advanced approximately USD $1 million to supplement operational costs and GSLM?s current drilling program, and USD $100,000 was paid upon the signing of the agreement. It is proposed that in exchange for the 49% stake, Empire will be able to exploit the technical and exploration know how of its joint venture partner in addition to approximately USD $4 million in order to recommence on-site drilling operations at the Bellevue #1 site.

Empire heeft dus een “stake” (participatie) van 49% verkocht in ruil voor een lening van USD 5,000,000 (5 miljoen Amerikaanse dollar) die (door de kredietgever) omzetbaar is naar aandelen. Het is wel onduidelijk waarop die minderheidsparticipatie (49%) juist betrekking heeft. Is dit op heel het bedrijf (EEGC) ? Is dit op de Australische dochteronderneming GSLM ? Heeft dit enkel betrekking op de licentie ? Hieromtrent is het wachten op meer info (bijvoorbeeld in de vorm van een “filing” bij de Amerikaanse beurswaakhond “SEC”). Naast deze lening zou het bedrijf dankzij de deal ook “gebruik kunnen maken van de know how” van de joint-venture partner en zou deze laatste zelf ook USD 4,000,000 op tafel leggen om de boorwerken op de Bellevue #1 site opnieuw op te starten. Van de lening van USD 5,000,000 zou Empire reeds USD 100,000 ontvangen hebben en zou de eerstvolgende tranche USD 1,000,000 bedragen.

Beste Croesuslezers: we hebben in het verleden reeds vaak gehoord dat de financiering (zo goed als) rond was, maar slechts zelden sprak men ook van een eerste tranche die reeds ontvangen was. Bovendien heeft het Londense “Libertas”, dat in deze PR genoemd wordt, reeds eerder in de “EEGC-saga” voor financiering gezorgd …

Geloven jullie in “leven na de dood” bij EEGC ?

Gepubliceerd: 3 juni 2011 in Empire Energy, Pennystocks.
Tags: ,

Reacties

64 reacties.

Reactie door Drs. Leeghoofd - 6 juni 2011 om 17:05

Dat oliesprookje doet al meer dan 30 jaar de ronde. Een ding is dan wel zeker : als er daar idd voldoende olie zou zitten had het allang aangeboord geweest door voldoende kapitaalkrachtige firma’s. Waarom zou men miljarden investeren in diepzee en teerzand winning als het daar zo maar voor het grijpen ligt ? ‘N h??l klein beetje logica kan toch ook geen kwaad ?

Reactie door Erik - 6 juni 2011 om 18:37

Daar ben ik niet mee eens,het is niet zo dat alleen kapitaalkrachtige firma’s olie of gas kunnen vinden,ook andere kunnen wel eens geluk hebben.

Reactie door John Bankster - 6 juni 2011 om 19:38

De laatste dagen doet EEGC het alleszinds beter dan de “gewone” beurs.

Reactie door Vincent - 6 juni 2011 om 19:41

“rots in de branding” MFC doet het ook goed … Maar spannend is het daar inderdaad niet 😉 !

Reactie door Ir. Laaghwater - 6 juni 2011 om 23:20

Eegc resp. MB hebben ’n slechte financiele reputatie to say the least en ik zie dus echt niet in hoe je onder die omstandigheden ’n lening (of ’n boor op de pof) zou kunnen krijgen 😉

Reactie door J. Hoogstad - 7 juni 2011 om 06:31

Dat was ook reeds het geval toen de Hunt Rig gemobiliseerd werd. Het is natuurlijk wel zo dat de reputatie sindsdien nog verder achteruit gegaan is (net als de koers 😉 ).

Reactie door gerrit - 7 juni 2011 om 12:24

Vincent op andere fora komt men nu ineens met de vraag hoe MB 49% van het bedrijf kan/kon weggeven als hijzelf niet over de voldoende aandelen beschikt daarvoor… hier enige verklaring voor?

Reactie door J.Peultjes - 7 juni 2011 om 15:12

MB = Eegc en Eegc = MB dus moet kunnen 😉

Reactie door S.Scheut - 7 juni 2011 om 15:17

Idd ; je kunt Eegc beschouwen als ’n eenmansbedoening ! (‘N bedrijf wil ik dit niet noemen).

Reactie door Erik - 7 juni 2011 om 15:44

Ik denk toch ook dat MB het grootste percentage aandelen in zijn bezit heeft.

Reactie door Vincent - 7 juni 2011 om 18:40

Malcolm heeft – zeker sinds de fameuze rights offering – inderdaad veel aandelen in bezit ! De verkoop van 49% moet wel met een korreltje zout genomen worden zolang dit niet officieel gerapporteerd wordt aan de SEC !!

Reactie door Erik - 8 juni 2011 om 09:11

Vincent,wat die 49% betreft,is dit voor het bedrijf EEGC zelf,of een onderdeel??
Voor mij moeilijk te begrijpen,omdat er nog steeds een gerechtelijke zaak loopt tegen de Tas. overheid,en dat gaat over 50% van de gronden die EEGC eigenlijk ook claimt,(maar waar nu geen zekerheid meer over is).

Reactie door Sonja Kimphaan - 8 juni 2011 om 10:29

Een ding is zeker : bij Eegc bestaat geen enkele zekerheid. De Sec is ’n maat voor niets in het algemeen en voor pennies/pinkies in het bijzonder. Het enigste dat met vrij grote zekerheid gezegd kan worden is dat de aandeelhouders geflikt zijn (en nog steeds worden). Lopen er eigenlijk wel gerechtszaken ? Of is zelfs dat ’n mistgordijn ?

Reactie door De heer Mike Benson - 5 augustus 2013 om 11:24

u op zoek naar financi?le steun, Ben je wanhopig op zoek naar financi?le hulp? (mikebensonss@yahoo.com) is hier om u te verlenen uw gevraagde bedrag van de lening verstrekt. dus alles wat je hoeft te doen is om het onderstaande formulier in en meteen weer terug naar ons, wij geven u 100% garantie dat uw lening goed is vastgezet in dit bedrijf oke, we geven lening tegen een tarief van 2% rente dus vullen gratis, zult u in staat zijn om terug te betalen de lening. We geven lening tegen een minimum van $ 1.000 tot $ 1.000.000 USD tegen het tarief van 2% rente. ook bij ons terecht voor elke vorm van lening. voor meer informatie mail ons en gelden voor de volgende lening. via (mikebensonss@yahoo.com)

SOORTEN LENING WIJ BIEDEN

persoonlijke Lening
Business Loan
Car Loan
huis Lening
Lening om rekeningen te betalen
hypothecaire leningen
student Loan

Voor elke andere vorm van lening, doe mail ons zo snel mogelijk met de volgende gegevens met vermelding van het bedrag dat u nodig als een lening.

LENING AANVRAAGFORMULIER

Volledige naam …………….
Bedrag dat nodig is: …..
Duur van wanneer je terug zal betalen de lening: ………….
Doel van de lening: ……………
Land: ………..
Staat …………….
Adres ……………..
Sex ………………….
Burgerlijke staat ……………..
Telefoonnummer: ……………..
Zodra deze gegevens zijn ontvangen door mijn bedrijf, zal de verwerking van uw lening onmiddellijk beginnen. Contact met ons op via e-mail
(mikebensonss@yahoo.com)

het beste wat je familie en vrienden
De heer Mike Benson

Geef uw reactie

CFD TRADING
+Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags