EEGC : wat hebben wij geleerd van de laatste PR ?

Door: Geert Muylaert
We moesten er een tijdje op wachten, maar gisteren kregen wij dan weer een PR. Mocht dit niet een beetje meer zijn zoals bij de beenhouwer ? Ik geef ruiterlijk toe dat ik niet als een zot van vreugde en blijdschap zit te wippen op mijn paard na het lezen van de PR. Maar de vooruitzichten zien er op termijn evenwel schitterend uit !

De eerste ronde van de rechten was beneden de verwachtingen. Slechts 27 aandeelhouders hadden hierop ingetekend. Hierbij waren ook 2 aandeelhouders met minder dan 1.000 aandelen ! De tweede ronde verliep beter ?n de derde ronde was een vol schot in de roos. Kijken wij even 6 maanden terug in de tijd dan hadden wij g??n licentie, g??n rechten ? enkel hoopvolle verwachtingen.

Waarom verloopt alles zo traag en stroef ? Die vraag had ik een paar maanden geleden ook, en daarom legde ik mijn oor te luisteren en werd mij beleefd klaar en duidelijk gemaakt ??that?s business?. Er wordt niet zomaar simpel geld op tafel gegooid om een boorinstallatie te kopen en vervolgens te boren. Er wordt eerst een constructie opgesteld en dan afspraken gemaakt. Idem voor de flaregas technology en de problematiek van patenten.

Beste Croesusvolgelingen, laat het duidelijk wezen dat het g??n dwazen zijn die massaal aandelen hebben gekocht aan 7 cent als je ze op de vrije markt kan kopen voor pakweg 3 cent. Wat een notering op de Nasdaq betreft : hierover wordt al m??r dan 1 jaar gepraat. Blijkbaar zijn er dus grote plannen in het verschiet die tot uitvoering moeten komen. Jullie duimen toch mee ?

Gepubliceerd: 11 augustus 2010 in Empire Energy.

Reacties

26 reacties.

Reactie door Gerrit - 11 augustus 2010 om 14:36

wordt er wel iets anders gedaan dan gepraat en beloofd 😉
Ik hoop het van ganse h? Geert dat je gelijk krijgt dat er in oktober wordt geboord en in januari het aandeel 8$ noteerd. Maar ben eigenlijk wel benieuwd met welk excuus je dan gaat afkomen indien het niet zo is… ik denk nog steeds aan die fles champagne met kerstmis vorig jaar of is dat al twee jaar geleden 😉

Reactie door Geert Muylaert - 11 augustus 2010 om 15:41

Sinds wanneer moet ik met excuses afkomen ???

Reactie door Jean de la Fontaine - 11 augustus 2010 om 17:03

Mag ik ook artikels en PR’s over EEGC schrijven?

Reactie door Gerrit - 11 augustus 2010 om 17:31

Geert niet natuurlijk maar bij manier van spreken wat je er op die moment nog van denkt als blijkt dat ook tegen dan de verwachtingen niet zijn ingelost…

Reactie door Geert Muylaert - 11 augustus 2010 om 19:07

Jean de la Fontaine,
Welkom in de club van schrijvers.

Reactie door Vincent - 11 augustus 2010 om 19:30

De rights offering een schot in de roos ???

Reactie door Gerrit - 12 augustus 2010 om 15:46

Geert jij nog overtuigd na het lezen van de laatste pr dat het boren nog steeds in oktober gaat beginnen, of zie je dit ook uitgesteld…

Reactie door Geert Muylaert - 12 augustus 2010 om 16:06

Transport Speedstar 1100 met schip van SaN Francisco naar Hobert Harbor duurt ongeveer 4 weken. Rekening houdende dat voor deze rig Moduspec niet meer moet gecontacteerd worden kan er m.i. nog dit jaar in hartje zomer Tasmani? geboord worden. Hoe eerder hoe liever natuurlijk. Als er in de periode oktober-december kan worden aangevat lijkt mij dat prima !

Reactie door Vincent - 14 augustus 2010 om 12:56

Als ik achterom kijk zie ik dat het verkrijgen van de licentie inderdaad een reuzestap in de goede richting geweest is. De rights offering daarintegen heeft volgens mij echter meer gekost dan dat ze in cash heeft opgebracht.

Reactie door meester willy - 14 augustus 2010 om 17:53

Mr.,Mertens,

daarintegen? Is daarentegen niet goed genoeg misschien?

Waar zijn de schoolmeester en de onderwijzeres naar toe om dit te hekelen?

Reactie door Meneer de schoolmeester - 14 augustus 2010 om 19:26

Collega Willy,
je kan al beginnen met uw eigen naam met een hoofdletter te schrijven …

Reactie door Vincent - 14 augustus 2010 om 19:27

Erik,
De rechten zijn uitgeoefend via een “debt to equity” constructie. Hierbij komt er g??n cash in het laatje.

Reactie door MartinM - 15 augustus 2010 om 14:50

Wat mij wat heeft verbaasd is het conversiebedrag “debt to equity” en de het aantal aandelen dat Bendall heeft via de 2e ronde van de RO heeft geconverteerd.
Ik heb gezocht in de cijfers 10K, maar kan een dergelijke schuld van EEGC aan Bendall niet vinden. Omdat een conversie ook al in de eerste fase van de RO aan de orde is geweest, was ik in de veronderstelling dat alle schuld al was omgezet.

Reactie door Vincent - 15 augustus 2010 om 15:18

Naast leningen (debt) van Malcolm persoonlijk zijn er in het verleden ook kredieten verschaft door financi?le vehikels zoals de “Bendall Family Trust”.

Reactie door Frank Declerck - 15 augustus 2010 om 16:18

Deze laatste PR is gewoon een belediging voor iedere serieuze aandeelhouder. Het lijkt geschreven door iemand met reeds een fles whiskey in zijn botten.

Reactie door Geert Muylaert - 15 augustus 2010 om 17:14

PR een belediging ? Ga ik niet mee akkoord nadat iemand mij eerder heeft uitgelegd hoe er op dergelijk niveau zaken worden gedaan (lees tussen haakjes : ik was een dommerik omdat ik het niet begreep … en daarom de verkeerde vragen stelde).

Hoe dan ook, de tijd is ditmaal in ons voordeel wegens de beperkte duur van de licentie. Er moet actie komen !

Reactie door Gerrit - 15 augustus 2010 om 17:24

Geert en ik heb juist de indruk dat jij sterk in Eegc gelooft omdat er aktie moet komen! Niets dat zegt dat die aktie er gaat komen h?! Zoals het er nu naar uitziet wordt alles terug op de lange baan geschoven (ng steeds geen geld) en tot slot: waarom zou ook deze licentie niet vervallen net als de voorgaande?

Reactie door Frank Declerck - 15 augustus 2010 om 17:39

Als hij in Monaco zit, kan het natuurlijk ook een fles cognac zijn.

Reactie door Vincent - 15 augustus 2010 om 18:56

Malcolm’s belofte om al zijn rechten uit te oefenen (met als bedoeling “weldra te kunnen starten met boren”) en dan achteraf lezen dat het om een “debt to equity” constructie ging is inderdaad een belediging !!! Voor mij is EEGC al lang geen hoofdzaak meer. Er zijn op andere plaatsen interessantere “zaken” te doen …

Reactie door Geert Muylaert - 15 augustus 2010 om 19:01

Wat ik al lang niet meer begrijp is waarom iedereen zo geobsedeerd is door Malcolm Bendall. Om het cru te stellen : hij is de August van het circus. Rondom hem zitten wel een heleboel belanghebbende partijen, waaronder een financi?le instelling die voor het bekomen van de rechten 100.000 USD hebben betaald aan de SEC. Uiteraard zal daarrond wel ook weer een constructie opgezet zijn. Want voor wat … hoort wat !
En ik ben alles behalve beledigd.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags