Google maps wordt betalend

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Tijdens mijn recente roadtrip doorheen Californi? en Nevada in de USA heb ik wat tijd gespendeerd in Mountain View (Santa Clara). Beter bekend als het hart van “Silicon Valley“.?Ook internetgigant Google is daar gevestigd, maar als bezoeker moet u zich vooral geen illusies maken. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Intel heeft Google g??n rondleidingen, g??n bedrijfsmuseum, … niets ! Een foto nemen van het logo van Google op de parking behoort wel tot de mogelijkheden …

Een vraag die velen zich stellen bij Google is: hoe verdienen zij geld ? Het grootste deel van het antwoord op die vraag is natuurlijk: door de advertenties (bij de zoekresultaten, in Google maps, in GMail, …). Maar vanaf begin volgend jaar hoopt Google ook aan extra inkomsten te geraken door de dienst “Google maps” betalend te maken. Voorlopig nog in zeer beperkte mate:

V??l websites maken gebruik van Google maps. Net zoals er vroeger op sommige visitekaartjes een wegenkaart stond om aan te duiden hoe je op het adres kon geraken, staat er nu op veel (bedrijfs)websites een interactieve kaart van Google maps waarop de locatie aangeduid is. De gebruiker kan dan inzoomen/uitzoomen, overschakelen naar satellietweergave, enzovoort. Een zeer handige tool voor zowel de website eigenaar als de bezoekers. En dat volledig gratis … Maar daar komt dus vanaf 1 januari 2012 verandering in: als de kaart m??r dan 25000 keer geraadpleegd wordt zal Google de website eigenaar $4 per 1000 bezoekers aanrekenen.

Wat is jullie visie op de toekomst van (het aandeel) Google ?

Gepubliceerd: 1 november 2011 in Actualiteit, Wetenschap & Technologie.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags