Goud zonder schaamte …

Door: Geert Muylaert
De 33 Chileense mijnwerkers van San Esteban Je moet het maar durven. Nu zitten die gouddelvers honderden meters diep nog weken/maanden opgesloten in hun gouden gevangenis en heeft hun werkgever ook van zich laten horen …Volgens het bedrijf San Esteban dat eigenaar is van de goud/kopermijn is er helaas onvoldoende geld in de lade om de 33 Chileense gouddelvers verder loon uit te betalen. Om het in plat Nederlands te zeggen : wie niet werkt wordt niet betaald. Ook de gelukkigen welke zich bovengronds bevinden (ongeveer 100 kompels) kunnen naar hun loon fluiten.

Beste Croesusvolgelingen : het mooiste moet evenwel nog komen. De eigenaar van de mijn San Esteban steekt zelfs g??n gouden poot uit om op eender welke manier een helpende hand te bieden bij de reddingsactie welke misschien met Kerstmis een happy end krijgt ! Hoera : de goudprijs is in stijgende lijn ?

Gepubliceerd: 3 september 2010 in Edelmetaal.

Reacties

6 reacties.

Reactie door J.Hommeles - 3 september 2010 om 17:33

Nogmaals dit is n kopermijn : voor mij maakt dit niet uit maar voor jou wel denkelijk wegens je antipatie tegen goud !

Reactie door Frank Declerck - 3 september 2010 om 19:02

Verkeerde titel: Mijn eigenaars zonder schaamte. Toch meen ik gelezen te hebben dat er 1,8 miljoen op hun rekening geblokkeerd werd door de Chileense Justitie om kosten en schadeclaims te vergoeden.

Reactie door J.Hommeles - 4 september 2010 om 13:23

M’n opa zaliger zei altijd ” waar gehakt wordt vallen spaanders “. De mijnbouw is sowieso gevaarlijk en ik denk dat wij niet eens goed weten wat er zich in b.v. Bolivie afspeelt. Of het nu goud of tin of welke winning dan ook betreft speelt m.i. g??n enkele rol. Aan de veiligheid in menig land is nog erg v??l te doen.

Reactie door Louis Toebak - 14 september 2010 om 14:41

Op het nieuws hoorde ik dat de opgesloten arbeiders sigaretten gekregen hebben …

Reactie door Dr. Kroket - 14 september 2010 om 15:37

Het ware beter om vitamine supplementen te geven !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags