Geen gouwdieven maar gouddieven !

Door: Vincent

Wat duur is wekt onvermijdelijk de interesse van mensen met slechte bedoelingen … Zo ook voor het voornaamste der edelmetalen goud ...

Gisterenavond werd op de A1-autosnelweg nabij P?ronne in Frankrijk een Belgisch waardetransport overvallen. Buit: 25 kg goud, aan de huidige marktprijs goed voor ongeveer 783 000 euro.

De daders dwongen het (gewone) voertuig waarin het waardetransport plaatsvond te stoppen op de pechstrook. Vervolgens gingen ze er met de auto van een andere automobilist vandoor. De zaak wordt onderzocht door de gendarmerie van Amiens.

Beste Croesuslezers: los hiervan zijn er natuurlijk ook de beruchte koperdiefstallen waar de spoorwegen mee te kampen hebben. Wat duur is, is gewild … Goedschiks of kwaadschiks …

Gepubliceerd: 26 januari 2011 in Actualiteit.

Reacties

6 reacties.

Reactie door Geert Muylaert - 26 januari 2011 om 17:04

Ondertussen staat de deur van de uitgang toch op een kier, want weer rode cijfers voor de goudprijs ….

Reactie door J.Hommeles - 26 januari 2011 om 19:07

Read my lips ; die overigens erg gezonde correctie zal van z??r korte duur zijn 😉

Reactie door Vincent - 26 maart 2011 om 23:06

Za 26 maart, update 22u46
Goudsmokkelaars in Congo vrij na betalen boete
Twee Amerikanen, een Fransman en twee Nigerianen die begin februari in Goma in het oosten van Congo werden opgepakt voor goudsmokkel, zijn vrijgelaten nadat ze een boete hebben betaald. Dat maakte een bron bij het gerecht bekend.

De vier zakenlui en hun piloot werden op 3 februari, net voor het opstijgen van hun priv?vliegtuigje, opgepakt op de luchthaven van Goma. Ze zouden 6,5 miljoen dollar bij zich hebben gehad om een goudtransactie af te ronden, zo maakte de procureur-generaal later bekend.

De veiligheidsdiensten konden ook 400 kilo goud in beslag nemen. De vier werden vervolgd voor witwassen en illegaal bezit van edelmetalen.

In de Congolese wetgeving bestaat de mogelijkheid om zich vrij te kopen en dat zouden de vier dan ook gedaan hebben. Ze betaalden de maximumboete: zo’n 3 miljoen dollar. Het gerecht gaat wel nog op zoek naar de eigenaar van het goud. (belga/edp)
Za 26 maart, 21 u 05

Reactie door Dol Kijwe - 27 maart 2011 om 09:12

Wat ook h??l erg in zwang komt is de diefstal van katalysators van de uitlaatsystemen van auto’s. Toyota bevat het meest en is daarom het meest geviseerde merk. De katalysators bevatten minime hoeveelheden platina, palladium en rhodium ( = Usd 6000/oz ) en scrupuleuze dealers betalen Usd 50 tot 100 per katalysator. Als bestolene moet je dan het hele uitlaatsysteem vervangen !

Reactie door Arie Scrap - 27 maart 2011 om 09:55

Dol : handige jongens schijnen die katalysator in 2 minuten te kunnen “demonteren” 😉

Reactie door Cyriel Dentich - 27 maart 2011 om 10:09

Heeft iemand zich al eens afgevraagd hoe effectief zo’n kalalysator eigenlijk wel is ?

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags