Het clubje van 5 …

Door: Geert Muylaert

http://www.jazzhostels.com/blog/wp-content/uploads/2008/03/gold-bars.jpg Elke dag, behalve op zaterdag/zondag en feestdag komen ze samen in Londen op de bovenverdieping van het bedrijfsgebouw van de Rothchilds ! Dat is “de place to be” waar de dagelijkse goudprijs wordt bepaald. De goudmarkt van Londen werd opgericht door Mocatta & Goldsmith in 1684 en is daarmee zelfs ouder dan de Bank of England uit 1694.

De Londense goudmarkt bestaat uit :

N.M. Rothschild & Sons

Mocatta & Goldsmith Ltd.

Samuel Montagon & Cie

Johnson Matthey & Cie

Sharps Pixley & Cie

De voorzitter van het selecte groepje van 5 is N.M. Rothschild, en dit sedert het einde van de eerste wereldoorlog. De markt begint om 10h30 met een prijsvoorstel van de voorzitter. Hierop kunnen de anderen een teken geven dat zij als koper of verkoper willen optreden. Zij kunnen zich ook onthouden. Als er evenwel niemand wil verkopen verhoogt de voorzitter de prijs.

Beste Croesusvolgelingen, er hangt een mistig scherm over de Londense goudmarkt. Er wordt niet publiek bekend gemaakt hoeveel goud er wordt verhandeld om de prijs te bepalen. Er is enkel een indicatie in het genre van ?zeer veel? of? ?zeer gering? ? en dan heb je ook nog het fenomeen dat er op sommige dagen v??l meer goud verhandeld wordt buiten, dan op de eigenlijke markt zelf. Dit is allemaal wettelijk volgens het intern reglement ! Is dit g??n stof om na te denken vooraleer in het goudbad te springen. Leve het clubje van 5 !

Gepubliceerd: 22 juli 2010 in Edelmetaal.

Reacties

2 reacties.

Reactie door Vincent - 22 juli 2010 om 17:40

Gaat dat dan over FYSIEK goud ?

Reactie door Geert Muylaert - 27 juli 2010 om 17:10

Het goud maakt gebruik van de zomersolden. Dat noemt men dan een gouddipje …

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags