Het geheim van de eenhoorn.

Door: Geert Muylaert
Uitsnede van de kaft van 'Het Geheim van de Eenhoorn' Er zijn nog zekerheden in het leven. Op een veiling in Parijs zijn honderden tekeningen en boeken van Kuifje verkocht. In totaal bracht de veiling ruim 1,8 miljoen euro op. Het “topstuk” was een originele waterverftekening van een sc?ne uit ‘Het Geheim van de Eenhoorn’ met een geschatte waarde van amper 40.000 Euro. En zoals gewoonlijk was de werkelijke waarde (verkoopwaarde) een pak hoger dan de geraamde prijs. Kwestie van ge?nteresseerde kopers het water in de mond te doen krijgen …

Het veilinghuis Arcturial kon natuurlijk meesurfen op de hype van het moment, met de verfilming van het verhaal door Steven Spielberg die vorige maand in Belgi? in premi?re ging. De tekening ging weg voor 168.900 euro, waar gerekend werd op een opbrengst tussen de 35.000 en 40.000 euro.

Beste Croesusvolgelingen, ook een stripverhaal verwisselde van gelukkige eigenaar voor de ronde som van amper 100.000 euro. Het album “mannen op de maan” was dan ook een exclusief exemplaar, en voorzien van zes handtekeningen van astronauten die effectief een voet op de maan hadden gezet. Dat is dus ook een belegging met gegarandeerde stijgende waarde in die toekomst. Ook dat is een zekerheid !


Gepubliceerd: 28 november 2011 in Kunst & Antiek.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags