Hoe dom moet je zijn om in goud te beleggen ?

Door: Geert Muylaert

Cactus charm Hoe dom moet je zijn om met uw bloot gat op een cactus te gaan zitten ? Het was pijnlijk ? Omstaanders keken verbaasd naar de man. En toen iemand hem vroeg waarom hij dat had gedaan was het stom antwoord : ik dacht dat het een goed idee was ! Maar hoe dom moet je zijn om in goud te beleggen ? Is dat dan wel een goed idee ?

Goud bewijst al duizenden jaren zijn waarde. Dit is een alles en tevens totaal niets zeggende argument om het grote gelijk te halen. Maar d?t kan je evengoed ?n vooral zeggen over de waarde van stront. Elke landbouwer weet al duizenden jaren dat een goed vetgemeste akker meer zal opbrengen dan land waar je roofbouw op pleegt. Het is dankzij stront dat het mensdom sedentair is geworden ! Maar dat wisten jullie natuurlijk al lang. Met goud investeer je simpelweg in niets. Het cre?ert niets, het geeft geen rente en het doet de economie niet draaien. In tegendeel, met goud draait alles vierkant. Als niemand in bedrijven investeert, en iedereen in goud een veilig vluchthaven ziet, komt op termijn gans het economisch stelsel tot stilstand. Je hebt dan g??n jobs, g??n inkomsten, het grote NIETS ! Je hebt dan alleen een hoopje blinkend goud, en op termijn moet je verhongeren. Dat noemt men dan een goed idee !

Wat meer is : de goudhandel is ondoorzichtelijk. Het is troebel water waar je met de schijf van Secchi niets kunt aanvangen. Een beperkt kransje ingewijden bepaalt de prijs waar de massa moet achterhollen, net zoals een kudde schapen. En overal waar g??n transparantie is, kan ieder nuchter mens zich de volgende vraag stellen : WAAROM ? Is het omdat buitenstaanders daar absoluut geen zaken mee hebben ?

Het is een volstrekt idioot idee om in goud te beleggen. Buitenaardse beschavingen (indien ze bestaan) zullen vast en zeker zeggen : die aardbewoners zijn compleet geschift. Ze verzamelen en transporteren een blinkend metaal van punt a naar punt b ? en verder kunnen ze met die rotzooi absoluut niets aanvangen ! Wat een belachelijk gedoe voor iets wat niet levensnoodzakelijk is. En daar hollen ze als een bende schapen achteraan ?.

Beste Croesusvolgelingen : hoe dom moet je zijn om in goud te beleggen ? En vooral niet vergeten : schapen moeten op tijd en stond geschoren worden ? U ook ??? Op de cactus gaan zitten was ook g??n goed idee !

Gepubliceerd: 12 augustus 2010 in Edelmetaal.

Reacties

9 reacties.

Reactie door Mieke Slettee - 18 augustus 2010 om 12:03

Ik ben net ’n boek aan ’t lezen genaamd PerpleXicon ; het abc van de nonsens. (Door Boelens en Komrij). Dit postje zou niet misstaan in dit overigens prachtige boek.

Reactie door Tinus Polder - 18 augustus 2010 om 15:51

Eikes gelukkig tenminste ??n reactie en dat is toch beter dan g??n !

Reactie door J.Hommeles - 10 september 2010 om 18:10

En al die anti-goud artikelen : zijn die niet geschreven door dezelfde heer die nog niet al te lang geleden zwaar een nog aan te leggen goudmijn ergens in Guinea aan het promoten was ? Hoe hypocriet kan men zijn ?

Reactie door Jan Hoekstra - 10 september 2010 om 18:16

Inderdaad Hommeles : heette dat niet Umng of zoiets ?

Reactie door Geert Muylaert - 10 september 2010 om 22:09

Je kan ook beleggen in het fameuze bonanza-rapport YAMANA …

Reactie door Frank Declerck - 10 september 2010 om 22:19

Geert,

En Cyriel multimiljardair…

Reactie door Geert Muylaert - 1 oktober 2010 om 20:06

En terwijl de goudprijs stijgt is de winst in de portefeuille wel aan het dalen door een zwakke dollar. Dat noemt men dan ERSATZWINST …

Reactie door Vincent - 1 oktober 2010 om 21:29

Gelukkig is het mogelijk om je in te dekken tegen dat valutarisico …

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags