Hoe fantastisch is goud ?

Door: Geert Muylaert

G??n enkele boom groeit tot in de hemel. Dus wie denkt dat de “goudboom” blijft groeien kan stilaan beginnen met een ei in de broek te zitten want na een waanzinnig decennium komt nuchterheid om de hoek kijken. Als je de zelfverklaarde “goudspecialisten” mag geloven is goud een veilig alternatief in woelige tijden en heeft het altijd al zijn waarde bewezen. Maar dan moet je toch wel eens het magische jaar 1800 nader bekijken.

In dat “gezegende” jaar betaalde je voor 1 ounce goud $19,39. De gelukkige die dit via familiebezit generatie na generatie heeft verworven krijgt voor diezelfde 1 ounce goud nu ongeveer $1.598 (handje contantje ???).? Voor de rekenwonders onder jullie is dit een gemiddelde fantastisch jaarlijks rendement van 2,1 %. Met andere woorden: de opbrengst is amper genoeg om de inflatie te volgen.

Beste Croesusvolgelingen, en wat als er na een fantastisch decennium eens een “echte correctie” zou komen? Dan is het rendement van goud ver beneden de inflatie … Is goud dan een veilige belegging?

Gepubliceerd: 27 december 2011 in Edelmetaal.

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Elio di Ufo - 27 december 2011 om 21:19

Familiebezit ? Heb je de successierechten meegerekend ? En de vermogensbelasting ?

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags