Is het sprookje Moebarak “over and out” ?

Door: Geert Muylaert

De rijken der aarde spreken tot de verbeelding ! Maar wie zijn de echte rijken ? Als wij de nieuwsberichten mogen geloven is Moebarak de rijkste ter aarde ! Hierbij rijst dan wel de vraag : Hoe is hij dat ooit kunnen worden ?

Alleen heeft hij dit nooit kunnen klaarspelen. In zijn voetspoor zullen een massa slippendragers eveneens “de bollenwinkel” hebben leeggeplunderd.

Maar is Moebarak nu echt de rijkste ter wereld. Ongetwijfeld lopen er nog despoten rond die ongestoord hun gang gaan. De namen mogen jullie zelf invullen …

Beste Croesusvolgelingen : ook in het voormalige Zaire was er een leider met een onmetelijke rijkdom terwijl zijn bevolking nu nog altijd niet weet wat de dag van morgen brengen zal … Wie zegde er ooit alweer : IK HOU VAN DIT VOLK EN VAN ZIJN LEIDER ? En nadien werd er gezongen : Viva bomma, patatten met saucissen …

Gepubliceerd: 12 februari 2011 in Actualiteit.

Reacties

6 reacties.

Reactie door J.Hommeles - 13 februari 2011 om 11:04

Tja, de “rijkste” is nu eenmaal hot nieuws voor de meesten ! Ik heb dat al gelezen over Fidel Castro, de sultan van Brunei, Malcolm Bendall met “zijn” aandelen aan Usd 100,00 gerekend, enz. enz. Eigenlijk kan het me g??n barst schelen maar ??n ding is wel zeker : het gaat hier om struikrovers van de ergste soort. Of Moebarak bij de eerste tien op de Forbes lijst staat weet ik niet en het interesseert me ook niet. Maar wat is ie er nu allemaal mee ? ‘N oude zak met veel bevroren geld in o.a. Zwitserland dat zowaar heiliger dan de paus aan het worden is.

Reactie door Vincent - 13 februari 2011 om 11:10

Ook de Nederlandse koninklijke familie zou een deel van hun fortuin naar het buitenland versast hebben …

Reactie door J.Hommeles - 13 februari 2011 om 11:19

Tja, het betreft schijnbaar Jersey waar ook Dhr Turk z’n hoofdzetel heeft. Ach wat dat aangaat hebben natuurlijk v??l mensen boter op het hoofd. Al gelezen over de miljarden van ene Boudewijn in Zwitserland ? Of het kapitaal van ”n vakbond in hetzelfde land ? Al dat gelul over heilgverklaringen hoeft dus echt niet van mij. 😉 De staat zal z’n geld wel halen bij de kleine garnaal ; zo is het altijd geweest.

Reactie door J.Hommeles - 13 februari 2011 om 11:48

Prachtig als je dan b.v. VDB, alias polle pens, hoorde zeggen : ” ik ben toch genen boef ” 😉

Reactie door Filip de eerste - 13 februari 2011 om 12:10

Iek wil hier geen kwaad woord horen over Boudewijn. Die man was veel slimmer dan iek!

Reactie door J.Hommeles - 13 februari 2011 om 12:31

Filip : dat wil ik best geloven 😉

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags