Kan je slapend rijk worden met “trading robots” ?

Door: Vincent

“Slapend rijk worden” … Het spreekt reeds sinds mensenheugnis tot de verbeelding !

Velen zouden het wel willen, maar slechts weinigen zijn er reeds in geslaagd …

Met “trading robots” is het perfect mogelijk om al slapend geld te verdienen … of te verliezen …

Trading robots zijn niet meer dan computersystemen die geautomatiseerd transacties uitvoeren op de financi?le markten. Op het internet zijn er ontelbaar veel websites waar je tegen betaling dergelijke software kan aankopen. Vaak worden er gouden bergen en stijle “equity curves” beloofd, maar op basis van mijn eigen ervaring hiermee kan ik iedereen ten stelligste afraden om geld te geven aan dergelijke commerci?le systemen.

Sinds februari dit jaar zit ik echter zelf met een idee voor een geautomatiseerd trading systeem in mijn hoofd. Enkele tipjes van de sluier:

  • Het systeem probeert de markt NIET te voorspellen, maar “geeft zich over” aan de markt en past zich ten allen tijde automatisch aan aan de grillen van de markt.
  • Om winst te maken moet de markt enkel bewegen, of dit in een range of in een trend is heeft geen belang en ook de richting is irrelevant.

Het systeem gaat er van uit dat de enige zekerheid is dat de markt steeds in beweging zal blijven (lees: dat er koersvorming zal blijven plaatsvinden).

Beste Croesuslezers, ik heb Excel al meermaals laten crashen (wegens te veel en te lange formules) in pogingen dit systeem te testen op historische data … Nochtans is de achterliggende logica op zich vrij simpel.

Om met dit systeem te traden, is het noodzakelijk dat je ofwel 24u per dag achter de PC zit OF dat het geprogrammeerd wordt zodat alle transacties geautomatiseerd gebeuren …

Heeft er hier met dat laatste iemand ervaring ???

Geloven jullie ?berhaupt dat automatische tradingsystemen winstgevend kunnen zijn ?

In de nabije toekomst zal ik jullie in ieder geval op de hoogte houden van mijn verdere testen met dit systeem waarvoor ik nog een naam zoek …

Gepubliceerd: 21 december 2010 in Geld & Financiën.
Tags: , ,

Reacties

7 reacties.

Reactie door debby - 21 december 2010 om 22:29

Vincent, kan jouw systeem op elke markt handelen ?

Reactie door Vincent - 21 december 2010 om 22:40

Ja, maar liquide markten (valutaparen als EUR/USD, GBP/USD, GBP/JPY, … en markten als goud, S&P 500, …) genieten de voorkeur.

Voorlopig is het echter nog meer een “idee” dan een “systeem”.

Reactie door Geert Muylaert - 22 december 2010 om 08:53

Als dit mogelijk is, dan kunnen “de grote jongens” het ook manipuleren …

Reactie door Luc lcdnlf - 22 december 2010 om 12:23

Als je inderdaad een goede “trading robot” heb, blijf je best relatief klein en onopvallend, zodat niemand er belang bij heeft je te saboteren.

Reactie door Vincent - 22 december 2010 om 17:34

Daar heb ik ook reeds aan gedacht ! Een mogelijkheid is om je orders “at random” te spreiden over verschillende brokers.

Reactie door Vincent - 3 januari 2011 om 22:54

Ik ben dit systeem volop aan het testen via Excel. Hieronder een greep uit de eenvoudigere formules:

=ALS(D6=”Y”,ALS(($A6-B$3)/$B$1=0,-VERT.ZOEKEN(B6+1,[curves.xls]Blad1!$A:$B,2,ONWAAR)-VERT.ZOEKEN(C6+1,[curves.xls]Blad1!$A:$B,2,ONWAAR),0)+ALS(($A6-B$3)/$B$1>0,VERT.ZOEKEN(($A6-B$3)/$B$1,[curves.xls]Blad1!$A:$B,2,ONWAAR)-VERT.ZOEKEN(((($B6-($A6-B$3))/$B$1))+1,[curves.xls]Blad1!$A:$B,2,ONWAAR)-VERT.ZOEKEN(C6+1,[curves.xls]Blad1!$A:$B,2,ONWAAR)-(C6*($A6-B3)),0)+ALS(($A6-B$3)/$B$1>0,VERT.ZOEKEN(($A6-B$3)/$B$1,[curves.xls]Blad1!$A:$B,2,ONWAAR)-VERT.ZOEKEN(((($B6-($A6-B$3))/$B$1))+1,[curves.xls]Blad1!$A:$B,2,ONWAAR)-VERT.ZOEKEN(C6+1,[curves.xls]Blad1!$A:$B,2,ONWAAR)-(C6*($A6-B3)),0),0)

Reactie door Vincent - 3 januari 2011 om 22:54

Binnenkort de testresultaten hier op het forum !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags