Knolrapen, lof, schorseneren en prei …

Door: Geert Muylaert

http://www.cookingfor.us/catalog/images/vegetables.jpgGeld verdienen kun je op veel manieren. Een daarvan is tuinieren. In plaats van een schreeuwlelijk grasveld (gazon) aan te leggen kun je deze vervangen door een biologische tuin. Volgens een onlangs niet nader genoemde studie kan een gemiddelde tuin 900 Euro opbrengen ! Maar daar moet je dan wel wat voor doen !

De slavenarbeid begint al met het omspitten van de tuin. Vervolgens moet je deze bemesten. U kan hiervoor misschien uw dagelijkse bijdrage leveren … maar als u meststoffen moet kopen bent u wel al een pakske geld kwijt. Het zaaisel en plantgoed is ook al niet echt goedkoop. Om een betere opbrengst te krijgen valt een serre te overwegen, maar deze is dan ook al weer een hap uit het budget !

Beste Croesusvolgelingen, als ervaren tuinier moet ik met de opbrengst van een tuin eens ferm goed lachen. In feite is het sop de kool niet waard. Rekening houdende met de uren die je moet investeren in het onderhouden, zaaien, planten, verdelgen e.d.m. ben je in feite de slaaf van je tuin. Het enige waar je zeker van bent is dat wanneer je ecologisch tuiniert je tenminste gifvrij voedsel produceert. De keerzijde hiervan is wel dat je een heleboel helpers (mee?ters) krijgt … Ongedierte, slakken, muizen, vogels … allemaal weten ze hun weg te vinden naar uw tuin, en vaak zijn ze u voor en te slim af !

Als de seizoenen op hun kop staan krijg je te maken met een of andere plaag, of het afsterven en/of rotten van planten. 900 Euro opbrengst per jaar in uw eigen tuin is dan ook een giller van formaat ! Of is het in jullie tuin misschien beter ??? – wordt vervolgd met het artikel : De wondertuin van Nonkel Achille !

http://carriere.blog.nl/files/2010/03/oude-man.gifHet ?Achilleke? van de week.

Plant nooit pompoenen dichtbij augurken, want dan krijg je pompurken. En die zijn niet eetbaar …

Gepubliceerd: 6 juni 2010 in Varia.

Reacties

3 reacties.

Reactie door Vincent - 6 juni 2010 om 18:11

Misschien kan de wereldberoemde tuinier “Kamiel Spiessens” hier een interessante bijdrage leveren ?

Reactie door Frank Declerck - 6 juni 2010 om 18:15

Zelf groenten en fruit kweken, moet wellicht ??n van de mooiste hobby’s ooit zijn. Wat is er nu mooier dan iets te zien groeien en bloeien waar je zelf voor gezorgd hebt en ten slotte te kunnen opeten. Het is inderdaad niet te onderschatten: veel werk, maar vooral ook veel kennis, een mislukking loert snel om de hoek. Het is jammer dat er vandaag de dag zeer veel kennis verloren gaat omdat niemand nog weet hoe het moet. Ik hou mijn hart vast indien er ooit nog eens een voedsel tekort in onze streken komt.

Reactie door Vincent - 6 juni 2010 om 18:21

Frank,
Het zelf kweken van groenten en fruit heeft de laatste tientallen jaren inderdaad v??l van zijn populariteit verloren. Ik verwacht echter dat dit binnen afzienbare tijd opnieuw een z??r populaire hobby gaat worden.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags