Mag men bij u ook een gouden poot uitdraaien ?

Door: Geert Muylaert

http://www.everythingchristmas.com.au/images/th-gold_reindeer_a.jpgDe goudprijs zet een historisch record neer. De zelfverklaarde goudspecialisten schreeuwen van de daken dat het de juiste moment is om goud te kopen. Leest u allemaal nog maar eens goed de titel van een nieuwe reeks? hier in het forum. Want ik ga een controversieel standpunt innemen dat stof zal geven tot discussie. En jullie hoeven het met mij niet eens te zijn ! Integendeel, hoe meer commotie hoe liever !

Er bestaan nog zekerheden in het leven ! Vroeg of laat gaat iedereen dood en vroeg of laat heeft alles wat ook maar enigszins verkoopbaar is een recordprijs. Tijdens de tweede wereldoorlog noteerden varkensbuiken recordprijzen. Voor de gewone man in de straat waren ze zelfs ronduit onbetaalbaar. Nochtans, voedsel is een basisbehoefte. Wie niet eet sterft ! Mijn nonkel Achille heeft tijdens de oorlogsjaren menig sukkelaar onder de toonbank van eten voorzien.

http://goetzfamily.net/yahoo_site_admin/assets/images/ButcherPig3.5162957_std.jpg

Zelfs de dag van vandaag hebben varkensbuiken een marktprijs. En die kan fluctueren. Maar g??n kat die daar wakker van ligt, behalve als je het verpakte vlees uit het rek neemt in de supermarkt, en je terloops naar het prijskaartje lonkt. Nogmaals, eten is een basisbehoefte.

Goud daarentegen is g??n basisbehoefte, en je kan perfect leven zonder ! Ik ken alvast tenminste niemand in mijn omgeving die is gestorven omdat hij g??n goud heeft ! Jullie misschien wel ??? Nochtans, de zelfverklaarde goudspecialisten/goudcharlatans proberen heden ten dage iedereen in het goudbad onder te dompelen. Er zijn er zelfs die waanzinnige winstcijfers publiceren (honderden procenten). De vraag is dan wel : is dit wel allemaal deontologisch juist, of is er een loopje met de waarheid genomen ? En vooral : heeft de argeloze koper dan ook deze winstcijfers in zijn zakken zitten … ??? En hoe zit het met die zogezegde goudschaarste ? Liggen jullie daar van wakker ? Onthou vooral : vroeg of laat heeft alles wat verkoopbaar is een historische recordprijs ! DUS OOK GOUD !

http://www.wired.com/ly/wired/news/images/full/Native_gold_nuggets.jpg Beste Croesusvolgelingen, wij gaan hier in het forum de goudgekte en alles wat in verband kan gebracht worden met het blinkende metaal eens nader bekijken. Ten gepaste tijde zullen de gouden winstcijfers ook eens kritisch bekeken worden, en zonder paard en kar te noemen, in de wind te kakken gezet worden … Want vooral qua timing betreffende koop- en verkoop advies is alles nogal rekbaar ! Maar of u dan daar beter en gelukkiger van bent geworden …

http://lh3.ggpht.com/_0JLzz9LRfVk/SsqvuCowApI/AAAAAAAACfg/Z9oNZcuUD14/s512/IMG_3840.JPGJullie zullen ondertussen wel al goed begrepen hebben dat ik absoluut g??n goudfanaat ben. Ik laat mij op termijn g??n gouden poot uitdraaien, laat staan dat ik luister naar de “zelfverklaarde goudspecialisten” die uitsluitend praat tegen de vaak verkopen voor hun eigen winkel. Ik loop dus niet mee met de massa, en ben ferm tegendraads. Doe mij maar een lekkere varkensbuik …

_______________

http://carriere.blog.nl/files/2010/03/oude-man.gifHet ?Achilleke? van de week.

Het is niet allemaal goud wat blinkt … en wat niet blinkt stinkt !

Gepubliceerd: 15 mei 2010 in Edelmetaal.

Reacties

13 reacties.

Reactie door dorie - 15 mei 2010 om 09:55

Dit artikel slaat nergens op. Goud kan best gegeten worden. Lees maar eens onderstaand verhaal:

Het Emirates Palace hotel in Abu Dhabi heeft in 2008 ongeveer 11 pond eetbaar goud aan hun gasten gevoerd. “Ze krijgen het aangeleverd in flesjes met ??n gram aan goudvlokken. Ze hebben er 5000 gekocht voor $100 per stuk van een Duitse distributeur,” aldus Bradley Hope in de krant the National. Het budget van het Emirates Palace voor eetbaar goud zal dus waarschijnlijk een half miljoen dollar per jaar zijn.

Het goud kan aangeleverd worden in vlokken, poeder of bladvorm. Vervolgens mixt het hotel het met een ros? champagne ($2.995 voor een drieliter fles), of strooit het wat goud over uw chocoladecake of cappuccino.

Reactie door Marie Pijpelinckx - 15 mei 2010 om 10:03

Tja wat kun je nog verwachten van die geconstipeerde olieboeren ? Dit is precies hetzelfde als ’n sigaret aansteken met ’n briefje van 100 Euro. Tot en met snob.

Reactie door j. hommeles - 15 mei 2010 om 10:10

Tja, goud ! Ik koop het sinds 1970 a rato van 1 Kruger Rand per maand en verkoop ’n gedeelte als het piekt zoals nu. Ik heb daar nooit ’n boterham minder om gegeten ; wel het tegendeel. Dus voor mij is goud dik ok ! Charlatans ea zelfverklaarde experten heb ik gelukkig nooit gecontacteerd of, erger nog, voor betaald.

Reactie door dorie - 15 mei 2010 om 10:26

Het leven is niet eerlijk. Terwijl die gasten goud eten en drinken, vul ik mijn dagen met het zoeken naar sigarettepeukjes. Als ik er genoeg gevonden heb, kan ik van de restjes tabak terug een pijpje roken. Jammer genoeg zijn de mensen nu veel properder en is het lang zoeken naar de peukjes. Vroeger was het toch veel beter!!

Reactie door dorie - 15 mei 2010 om 10:33

Hommeles,

E?n van die zelfverklaarde experts heeft de volgende redenering. In een gratis advies beweren ze het volgende:
De amerikaanse banksters hebben eind vorig jaar massaal grondstoffen en edelmetalen gekocht (vandaar de eerste opstoot van goud en grondstoffen). Nu zijn ze bezig met de euro te shorten om deze kapot te krijgen. Bedragen tot 10 000 miljard zouden ze veil hebben om dit te doen. Daarin vervalt het reddingsplan van de EU in he niets. Ze weten dat de paniek groot is en de beleggers massaal in goud en grondstoffen zullen springen. De banksters verkopen dan met graagte hun goud en grondstoffen aan recordprijzen aan de panikeurs. Waarna ze weer een ander spelletje zullen opstarten.

Reactie door Firmin Clets - 15 mei 2010 om 10:34

Dorie : lang zoeken naar peukjes ? Probeer eens in ’n tramhokje 😉 Ik houd dat weleens in de gaten : v??l rokers steken nog ’n nieuwe sigaret op als ze de tram al bijna zien aankomen. Uiteraard wordt die sigaret dan voor drie kwart weggegooid dus tramhokjes zijn ’n aanrader voor peukjesrapers.

Reactie door j. hommeles - 15 mei 2010 om 10:43

Dorie, dat zou natuurlijk h??l goed kunnen want die charlatans zijn zot op die spelletjes. Als je je eigen gangetje gaat en het goudspelletje goed speelt kun je echter op beide oren slapen. Paniek is aan mij nooit besteed geweest.

Reactie door boer charel - 15 mei 2010 om 10:45

Heer of Madam Hommel : bij mij krijg je voor ??n Kruger Rand meer varkensbuiken dan je kunt eten 😉

Reactie door dorie - 15 mei 2010 om 10:53

Firmin,

Ik woon in een gebied waar er geen trams passeren en dus ook geen tramhokjes zijn. Maar inderdaad in de buurt van het station en vooral na de wekelijkse markt zijn het mijn beste momenten. Ik loop wel al vijftien jaar met een stok (ja ik ben de 85 voorbij), zodat de tocht naar het station vor mij een hele onderneming is.

Reactie door Firmin Clets - 15 mei 2010 om 11:07

Dorie, U bent zowaar nog iets ouder dan ik ! Dat U nog wekelijks met stok naar het station trekt vind ik klasse. Tja, dat zijn voor peuken de beste plekjes tenzij je het treft en er ’n viespeuk van ’n chauffeur naast U z’n asbak op straat leeg kiepert natuurlijk.

Reactie door j. hommeles - 15 mei 2010 om 11:10

Charel : m’n voornaam is Jason 😉

Reactie door Vincent - 15 mei 2010 om 13:57

Na een correctie zal het goud wel verder stijgen. Moest de goudprijs gecorigeerd worden voor inflatie (en die zit er zeker aan te komen) zou het wel al wat minder zijn.

Reactie door Vincent - 15 mei 2010 om 13:58

P.S. In varkensbuiken (pork bellies) kan er belegd worden door middel van futures ea !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags