Mijn lief heeft een naaimachine!

Door:

Vandaag hebben wij (Beleggingsclub De Beursari?rs) in caf? “De Drie Gezusters” in primeur een uiteenzetting gekregen over de werking van de Croesusbascule!

Voorlopig mag er hierover nog niet veel verklapt worden, maar na veel aandringen heb ik toch de toestemming gekregen om een klein tipje van de sluier op te lichten…

De basis van de Croesusbascule is dat beurzen over maanden, jaren, decennia…. heen eigenlijk steeds hetzelfde doen, maar toch telkens een beetje anders!

Hieronder een beeldfragment dat dit fenomeen op een schitterende manier verduidelijkt…

P.S. Dit is GEEN grap!

Gepubliceerd: 30 oktober 2010 in Croesusbascule.
Tags:

Reacties

7 reacties.

Reactie door Luc lcdnlf - 31 oktober 2010 om 12:04

Schitterend filmpje. Had ik nog niet eerder gezien.

Reactie door Luc lcdnlf - 31 oktober 2010 om 12:23

Hierbij wil ik heel even, ook ernstig nu, de strategie beschrijven die ik voor de combinatie croesusbascule, krausz-systeem voor ogen hebt.

Aan het Krausz-systeem heb ik de ADX toegevoegd, omdat dit systeem het van een stijgende of dalende trend moet hebben.

Je kijkt eerst naar de croesusbascule, daarna zoek je bevestiging Krausz en eventueel ook van van de ADX hoewel het zou kunnen dat dit laatste overbodig is.

Herinner jullie nog de waarschuwing die ik gaf toen jullie in goud short gingen. Mijn systeem gaf aan dat het een fout signaal was en dat bleek achteraf ook zo te zijn. Omgekeerd gebeurd ook. Krausz die het mis heeft en de croesusbascule die het juist heeft.

De combinatie van die systemen “moet” 80% van de foutieve signalen uitfilteren, waardoor het uiteindelijke resultaat schitterend moet zijn.

Reactie door Marina - 31 oktober 2010 om 12:28

Het kan allemaal best maar ??n ding is wel zeker : door de zaken zo eenvoudig mogelijk te houden behaal je het hoogste rendement.

Reactie door Vincent - 31 oktober 2010 om 15:10

Inderdaad. Door negatieve trades te willen wegfilteren mis je vaak ook positieve trades. “Over-optimisation” noemt men dat dan. Verlieslatende trades zijn “part of the game” en niets om van wakker te liggen zolang je resultaten duidelijk in stijgende lijn verlopen.

Reactie door Marina - 31 oktober 2010 om 15:39

Ook het eigen huiswerk is erg belangrijk. Als je jezelf teveel laat opjutten door allerhande analisten, goeroes e.a. waarzeggers die v??l verdienen als je zoveel mogelijk orders inlegt, gaat je portfolio gegarandeerd onderuit. Als je iets kunt leren van de beurs is het wel dat er niemand is die kan voorspellen wat er gaat gebeuren.

Reactie door Vincent - 17 november 2010 om 19:59

Beleggerke,
Wat we met dit artikel proberen aan te tonen is dat markten steeds een vast patroon volgen … Maar toch elke keer net iets anders …
De Croesusbascule heeft verschillende raakvlakken met het werk van WD Gann. Ik begrijp dan ook zeer goed wat deze laatste bedoelde wanneer hij het volgende bijbelcitaat aanhaalde: “What has been will be again, what has been done will be done again; there is nothing new under the sun.”.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags