Niet tevreden ? Geld kwijt ! ? Deel 13

Door: Vincent

Door onze verlieslatende trade in het GOUD bevindt het resultaat van de reeks “Niet tevreden ? Geld kwijt !” zich helaas terug in de “rode cijfers” …

Niettegenstaande was de “voorspelling” die werd gedaan over de S&P 500 toch uiterst accuraat … !

Hieronder vinden jullie respectievelijk mijn grafiek uit het vorig artikel en een nieuwe grafiek die aantoont dat de verwachting (eerst verder stijgen en dan fors beginnen te dalen) mooi uitgekomen is:

Mijn verwachting voor de S&P 500 is dat we de komende dagen wat kunnen stijgen (herstelbeweging op de daling van afgelopen week) om dan (fors) verder te dalen. We liggen dan ook op de loer om ten gepaste tijde short te gaan in de S&P 500.

In afwachting hiervan, heb ik een nieuw tradingsignaal voor het GOUD klaar. Eind juli is de goudprijs door de steunlijn van zijn stijgend trendkanaal gedaald. Een dergelijke gebeurtenis opent steeds perspesctieven voor verdere neerwaartse druk op de koers. De bedoeling is dan ook om van het herstel op de neerwaartse uitbraak te profiteren om SHORT te gaan. Zie ook onderstaande grafiek:

De Turbo die ik voor deze trade zelf ga gebruiken is de volgende: http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009504851. De stop-loss op USD 1238 lijkt mij uiterst strategisch.

Hieronder nog de resultaten:

RESULTATEN (NETTO):
Aantal afgesloten trades:
10
Aantal openstaande trades: 1
Details openstaande trade(s):
GOUD Turbo Short: http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009504851? Aan te kopen dinsdag 17 augustus bij opening van de markt.
Grootste winnende trade (in %): +40.25 %
Grootste verliezende trade (in %): -56.92%
Gemiddeld resultaat (in %): -2.35 %
Aantal winstgevende trades: 6
Aantal verlieslatende trades: 4
Totaal resultaat (in %) vanaf de start (excl. openstaande trades): -23.53%

Veel succes iedereen !

Reacties

16 reacties.

Reactie door Vincent - 17 augustus 2010 om 07:08

Ondanks het vroege uur zie ik reeds rode cijfertjes op de borden vwb de goudprijs ! We kunnen dus straks bij de opening van de markt met een gerust hart instappen. De beurs daarintegen: die zal vandaag wel stijgen …

Reactie door Vincent - 17 augustus 2010 om 19:41

De beurzen inderdaad (fors) omhoog vandaag ! De komende dagen uiterst waakzaam zijn om short in te stappen is de boodschap.

Goud blijft voorlopig ter plaatse trappelen …

Reactie door Geert Muylaert - 17 augustus 2010 om 20:09

Dat noemt dan vandaag : DINSDAGTRADER

Reactie door Vincent - 17 augustus 2010 om 22:47

What’s in a name …

Reactie door Vincent - 18 augustus 2010 om 06:36

In de goudprijs zie ik nu ook een negatieve divergentie in de RSI. Dit wijst ook op een reversal … Idealieter beginnen we vandaag dus te dalen.

Reactie door Goudhaantje - 18 augustus 2010 om 09:27

Het boek ” Gouden Tijden ” ( M.Haagen ) gaat u zeker van pas komen !

Reactie door Jason Zilvervos - 18 augustus 2010 om 12:46

Collega : ook over zilver is lang geleden ’n rapport verschenen. De naam van de schrijver ben ik helaas vergeten maar het was ’n echte giller. Schrijver dezes beweerde o.a. “op is op” maar dat schijnt reuze mee te vallen want zilver is uiteindelijk ’n bijprodukt van o.a. koper. Dat het industrieel verbruik van dit metaal in de lift zou zitten durf ik ook te betwijfelen ; de grootste veelvraat, de fotografie, verbruikt nog maar nauwelijks zilver. Er zijn weliswaar v??l toepassingen bijgekomen maar die gebruiken dit metaal in micro hoeveelheden en bovendien is men druk op zoek naar goedkopere oplossingen. (Koper en zelfs hard plastiek zijn daar voorbeelden van).

Reactie door Vincent - 18 augustus 2010 om 16:20

In die boeken of rapporten heb ik g??n interesse: wat je zelf doet, doe je beter !
Ondertussen is de verwachtte daling ingezet en staan we met de turbo reeds op winst !

Reactie door Vincent - 18 augustus 2010 om 19:26

Goud is toch nog gestegen vandaag ! Mijn verwachting voor een daling blijft echter intact. Op de 4H grafiek is er nog steeds een zeer duidelijke negatieve divergentie in de RSI (=verkoopsignaal) zichtbaar. Op basis van de Croesusbascule (later hierover meer op het forum) wordt een daling de komende dagen ook steeds waarschijnlijker.

De stop-loss van de turbo is dichtbij genoeg om toch tijdig (met verlies) uit te stappen moest de verwachting niet uitkomen.

Reactie door Vincent - 19 augustus 2010 om 06:59

Ivm de indices: vandaag zou wel eens het “moment” kunnen zijn om short in te stappen. Bij voorkeur gaan we dan wel eerst nog wat hoger vandaag !

Reactie door Frank Declerck - 19 augustus 2010 om 18:32

Vincent,

Uw resultaten zijn niet echt overtuigend. Blijft u op dezelfde manier traden (vanaf de eerste) of hebt u tussentijds reeds aanpassingen gedaan? Waarom zijn uw beslissingen gebaseerd? Ik denk niet dat u dit al uitgelegd hebt of ik moet het gemist hebben.

Reactie door Vincent - 19 augustus 2010 om 19:13

Frank,
Niet overtuigend ? Als wiskundig aangelegde lezer zal u ongetwijfeld toch wel weten 11 kortetermijntrades niet representatief zijn voor de resultaten van een systeem ?
Waarop mijn beslissingen gebaseerd zijn moet inderdaad nog uit de doeken gedaan worden … Dit zal zeer binnekort gebeuren in de rubriek “De Croesusbascule” !

Reactie door Meneer de schoolmeester - 19 augustus 2010 om 19:14

“Waarom zijn uw beslissingen gebaseerd?”

Jullie zien het: ik ben al in form voor binnen twee weken !

Reactie door Frank Declerck - 19 augustus 2010 om 19:46

Meneer de schoolmeester,

over een typefout gaat u toch niet moeilijk doen, h?. Pas op dat je geen burnout krijgt tegen dat het oktober is!

Reactie door Vincent - 20 augustus 2010 om 16:51

De verwachtte daling in de goudprijs is vandaag dan toch op gang gekomen. We staan op kleine winst met de turbo en houden deze alleszinds aan !

In de indices kan er nu ook short gegaan worden. Hierover zal er een nieuw artikel volgen.

Pingback door Niet tevreden ? Geld kwijt ! ? Deel 14 » www.CroesusForum.com – Croesus beurs- en beleggersforum - 23 augustus 2010 om 17:57

[…] shortpositie in het goud die vorige week werd ingenomen staat momenteel op winst. We houden deze positie aan en mogelijk wordt er deze week reeds winst […]

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags