Niet tevreden ? Geld kwijt ! ? Deel 15

Door: Vincent

Het globale resultaat van de reeks “Niet tevreden ? Geld kwijt !” bevindt zich nog steeds in de rode cijfers. We zijn dan uiteraard ook al “getrakteerd” geweest op de nodige kritiek, maar toch gaan wij door “met de vlam in de pijp” … !

Onze trade in het goud van vorige week is uitgestopt. Dankzij de “strategische stoploss” waarover ik sprak, is het verlies gelukkig wel beperkt gebleven tot +/- 33%. De shortpositie op de Dow Jones index is nog steeds actief en staat op winst. De bedoeling is om deze in de loop van volgende week af te sluiten.

We gaan ook een nieuwe positie innemen. Het betreft opnieuw een turbo short op het goud: http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009521814. Deze kan dus maandag aangekocht worden bij de opening van de beurzen.

Zie ook onderstaande grafiek (klikken om te vergroten):

In de loop van de week zullen er updates gegeven worden in de vorm van reacties op dit artikel.

RESULTATEN (NETTO):
Aantal afgesloten trades:
11
Aantal openstaande trades:
2
Details openstaande trade(s):
DOW JONES Turbo Short NL0009536994 ? Aankoopprijs: EUR 4.33
GOUD Turbo Short NL0009521814 – Aan te kopen bij de opening van de markt op maandag 30 augustus 2010
Grootste winnende trade (in %): +40.25 %
Grootste verliezende trade (in %): -56.92%
Gemiddeld resultaat (in %): -5.16 %
Aantal winstgevende trades: 6
Aantal verlieslatende trades: 5
Totaal resultaat (in %) vanaf de start (excl. openstaande trades): -56.75%

Gepubliceerd: 29 augustus 2010 in Niet tevreden: geld kwijt !, Turbo's.
Tags: , ,

Reacties

32 reacties.

Reactie door RPA248 - 29 augustus 2010 om 19:51

Voorlopig slaat de bascule door langs de verkeerde kant !

Reactie door Astro Loog - 29 augustus 2010 om 19:56

Dat komt ervan als je de sterren en planeten negeert.

Reactie door Geert Muylaert - 29 augustus 2010 om 20:08

Maar eigenlijk is deze reeks z??r interessant. Want ik stel mij hierbij de kritische vraag : wat mag je geloven van sommigen welke fantastische winstcijfers publiceren (vaak honderden procenten) ? KLOPT DIT ???

Reactie door Frank Declerck - 29 augustus 2010 om 20:56

Geert,

Als je enkel de positieve trades beschouwt, kloppen die 100den procenten. De negatieve worden doodgezwegen.

Reactie door Vincent - 29 augustus 2010 om 22:03

We zullen eind dit jaar eens de balans opmaken. Tegen dan zijn er genoeg resultaten om een representatief beeld te krijgen.

Reactie door Luc lcdnlf - 29 augustus 2010 om 22:11

Ik houd er niet van kritiek te hebben op mensen die het goed menen. Toch “moet” het soms.

Ik ben zeer benieuwd naar de Croesusbascule, maar mijn bascule op weekbasis staat op 80% stijgen en op dagbasis op 72%, stijgen wel te verstaan.

De domino score van Nico P.R. Bakker staat op 7 op weekbasis en op 1 op dagbasis. een score van 10 is de maximale stijgings-aanduiding en -10 (min tien) de maximale dalings-aanduiding die de domino score kan geven.

Het komt er op neer dat de je het lot tart als je short gaat op goud. Dat je niet long gaat op goud, omwille van allerlei emotionele of objectieve redenen, daar kan ik nog voor inkomen, maar short gaan … sorry, maar dat is op zijn zachts gezegd, niet erg verstandig.

Wil je meer weten over die domino score, bekijk dan dit even: http://www.ta-script.com/downloads/DOMINOSCORE.ppt

Ikzelf heb er geen enkel voordeel bij als je kijkt of niet naar die unieke indicator, als je short of long of “niet” gaat op goud.

Reactie door Vincent - 29 augustus 2010 om 22:33

Luc,
Bedankt voor de info. Ik heb die PPT presentatie met veel interesse bekeken. Weet je ook of er backtesting resultaten bestaan van die Domino score ? Het lijkt mij een systeem dat zeer makkelijk te testen is in bijvoorbeeld MS Excel. Er zijn dan natuurlijk wel duidelijke parameters nodig (vb. long gaan bij “score” vanaf +5, …).

Reactie door Luc lcdnlf - 29 augustus 2010 om 23:03

Vincent, ik heb het systeem nog maar eergisteren ontdekt. Ik heb het nagemaakt in excel, maar backtesten heb in nog niet kunnen doen. Opvallend is dat je maar erg weinig informatie over de domino score vindt.

Als je dat wenst kan ik mijn excelbestand via mail bezorgen.

Reactie door Vincent - 29 augustus 2010 om 23:14

Luc,
Je spreekt van een “systeem” en niet van een “indicator”. Betekent dit dan dat er vaste regels zijn vwb het innemen en afsluiten van posities ?

Reactie door Luc lcdnlf - 29 augustus 2010 om 23:19

Vincent, je hebt met de powerpoint presentatie evenveel informatie als ik. Er is bijgevolg sprake van spraakverwarring, waarvoor mijn excuus.

Reactie door Vincent - 30 augustus 2010 om 21:49

Vandaag zijn de beursindices gedaald, dus onze shortpositie op de Dow Jones kan (winstgevend) afgesloten worden.

In het goud zijn we vandaag zoals voorzien short ingestapt met als bedoeling deze week nog winst te nemen.

Reactie door Meneer de schoolmeester - 30 augustus 2010 om 21:52

Luc lcdnlf, Baseert u uw beslissingen op een systeem dat “u pas eergisteren heeft leren kennen” en “nog niet heeft kunnen testen”…?

Reactie door Vincent - 30 augustus 2010 om 21:53

Dat was voor mij met alle respect toch ook niet overtuigend genoeg om het korte termijn short signaal op het goud van de Croesusbascule te negeren.

Reactie door Vincent - 30 augustus 2010 om 22:02

Ik zou ook jullie aandacht al eens willen vestigen op deze grafiek van de S&P 500: http://img405.imageshack.us/img405/1391/sp500t.gif ! Op basis van dit trendkanaal zit deze index nog steeds in een uptrend en kunnen we vanaf heden fors stijgen … De mogelijkheid bestaat dan ook dat ik weldra een LANGE TERMIJN koopsignaal ga geven hier op het forum.

Reactie door Geert Muylaert - 30 augustus 2010 om 22:17

Lange termijn ? Wil dit dan zeggen dat de bascule gaat overhellen naar de andere zijde ?

Reactie door Vincent - 30 augustus 2010 om 22:43

Met mooie beloftes kan je in de winkel niet betalen … Het enige wat ik dus kan zeggen is: WAIT AND SEE !

Reactie door Vincent - 31 augustus 2010 om 21:16

De beursgoden zijn ons niet gunstig gezind … : de goudturbo is vandaag door de stoploss gegaan … Verlies: om en bij de 35 %.

Bij deze ook een nieuw signaal. Dit keer een TURBO LONG op de AEX ( http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009548528 ) ! Zoals reeds aangekondigd in het artikel “Let the beast go !” ben ik bullish vwb de aandelenbeurzen.

Reactie door Vincent - 1 september 2010 om 18:31

Het nieuwe tradingsignaal van gisteren heeft v??l goedgemaakt ! We staan thans op m??r dan 100% winst … Ikzelf heb 50% van de positie verkocht zodat verlies uitgesloten is op deze trade. De prijs waaraan de andere 50% verkocht wordt zal het uiteindelijke resultaat bepalen.

Reactie door Luc lcdnlf - 1 september 2010 om 18:43

Goed gewerkt wat je laatste trade betreft, Vincent.

Reactie door Vincent - 1 september 2010 om 18:59

Bedankt, Luc. Heb je nog verdere testen gedaan met de Domino Score ?

Reactie door Luc lcdnlf - 1 september 2010 om 19:02

Mijnheer de schoolmeester,

Sorry voor het late antwoord, ik had je vraag niet tijdig opgemerkt.

Ik heb mijn eigen systeem ontwikkeld, zoals elke zichzelf respecterende belegger zou moeten doen. Voor de duidelijkheid, als je winst kan maken door dagelijks vijf kranten te lezen en van daaruit winstgevende beslissingen maakt, is dat ook een systeem dat even goed als alle anderen. Het hoeft dus niet gebaseerd te zijn op grafieken en allerlei toestanden. Gezond boerenverstand gebruiken, is ook wenselijk.

Het systeem waarop ik mij baseer, is gebaseerd op ??n de cloud of Ichimoku Kinko Hyo, twee de bollinger bands en nu is daar nummer drie bijgekomen, de domino score.

Ik deed backtests op de drie systemen en op combinatie van de drie en op ??n systeem wat zwaarder of lichter laten wegen in het geheel enz.

Ik kwam er achter dat ik relatief veel vertrouwen in mijn systeem kan hebben. Mijn waarschuwing voor short gaan op goud was gefundeerd en niet zomaar een gelukslag.

Wat long gaan op de AEX betreft, heb ik geen commentaar gehad, omdat ik voor mijn dagscore uitkwam op iets van een 70% dalen, maar voor de weekgrafiek was het een score van om en bij de 50% dalen, 50% stijgen.

Dat was onvoldoende om te waarschuwen, hoewel ik die trade niet zou hebben voorgesteld. Anderzijds zou ik nu (en gisteren) nog niet voorstellen (voorgesteld hebben) om short op de AEX te gaan.

Doel van inspanningen is een systeem in elkaar te steken die in en uitstapsignalen genereert en waarvan je zeker ben dat je op langere termijn winst kan maken. Daar ben ik nog lang niet. Dat zal nog wat werk vragen.

Met mijn systeem, dat ik de “beleggersinfo score” heb gedoopt, naar analogie van de website waar ik aan mee werk, durf ik nu al met een gerust hart long gaan wanneer mijn systeem long suggereert, maar short gaan, neen, dat durf ik nog niet. Onder andere vandaag ging ik een flink pak rammel hebben gekregen.

Reactie door Luc lcdnlf - 1 september 2010 om 19:08

Vincent,

Op zich is de domino score goed, maar ik geloof dat hij beter werkt binnen een geheel van meerdere indicatoren. Ik mijn bericht aan Mijnheer de schoolmeester vertel ik daarover.

Reactie door Luc lcdnlf - 1 september 2010 om 19:18

De beleggersinfo score na de onverwacht grote stijging van de AEX vandaag is:

AEX

stijgingskans op dagbasis: 45%
stijgingskans op weekbasis: 62%

Reactie door dorie - 1 september 2010 om 19:21

Voelen jullie het ook? Hier groeit een wedstrijdje:
Croesusbascule tegen de beleggersinfo score?
Ik heb een voorstel: iedere keer dat Vincent een turbo opent, zet Luc zijn score ertegenover. Wat denken jullie?

Reactie door Luc lcdnlf - 1 september 2010 om 19:31

Neen, neen, geen wedstrijdje, daar doe ik niet aan mee. Alleen door het uitwisselen van informatie kunnen wij opboksen tegen de grote heren. Ik wil wel mijn score bekend maken als Vincent zijn trade bekend maken, als Vincent er niets op tegen heeft.

Reactie door dorie - 1 september 2010 om 19:33

Luc,

Je weet toch dat de beste training de wedstrijd zelf is! 🙂

Reactie door Vincent - 1 september 2010 om 19:39

Wat mij betreft is Luc in ieder geval meer dan welkom om hier (vrijblijvend) bij elke trade zijn Beleggersinfo scores te geven !

Reactie door Vincent - 1 september 2010 om 19:41

De Ichimoku cloud is zeker de moeite om te onderzoeken. Ik heb daar ooit op een beleggersbijeenkomst een interessante presentatie over gezien. Ik ken ook een forex trader die exclusief deze indicator gebruikt ! Zelf heb ik er g??n ervaring mee en deze indicator heeft ook niets te maken met de Croesusbascule …

Reactie door Beursaap - 1 september 2010 om 19:43

En mag ik bij die wedstrijd ook meedoen?

Reactie door dorie - 1 september 2010 om 20:44

Als je maar geen apestreken uithaalt of apekuren krijgt, mag het van mij.

Reactie door Vincent - 1 september 2010 om 21:47

En als hoofdprijs een tros bananen …

Reactie door Vincent - 2 september 2010 om 19:48

Vandaag werd de nog openstaande 50 % van de longpositie afgesloten. Totaal resultaat: m??r dan 100 % winst …
De globale nettowinst van deze reeks is nu ook terug positief geworden !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags