Niet tevreden ? Geld kwijt ! – Deel 5

Door: Vincent

Beste lezers van het Croesusforum,

Bij deze naar goede zondagavondse gewoonte een nieuw artikel in de reeks “Niet tevreden ? Geld kwijt !”.

Eerst een update over de eerste tradingtip die er hier gegeven werd (turbo short op goud). Ondertussen heb ik de “restwaarde” van deze turbo ontvangen en op basis daarvan kan het eindresultaat berekend worden. Het betreft een verlies van -43.84 % (netto). Zoals gezegd is dit g??n goede start voor deze rubriek, maar degenen die ook de “Goldfinger“-tip opgevolgd hebben staan wel op winst want het resultaat van die trade was + 47.94 %. Aangezien de “Goldfinger”-tip zoals gezegd echter niet wordt meegerekend in de resultaten, zien deze er momenteel ni?t zo rooskleurig uit. De bedoeling is uiteraard om hier snel verandering in te laten komen !

Op de positie die maandag werd ingenomen (turbo long op de S&P 500) staan we na de forse daling van vrijdag op een klein verlies na eerst vlot omhoog te zijn gegaan. Op basis van onder andere Fibonacci-analyse (hierin zal op het forum zeker nog dieper worden ingegaan) verwacht ik dat de S&P500 deze week zal herstellen (stijgen). We houden de positie dus aan en trachten deze week winst te nemen.

Afgelopen week brak de goudprijs het ene record na het andere. Het is nu tijd voor een “adempauze” (lees: een korte terugval). Dit brengt ons naar een nieuwe trading-tip. Het betreft een turbo short op de goudrijs. Aangezien de langere termijntrend voor goud nog steeds duidelijk opwaarts is, is dit een trade voor de korte termijn. Maandag bij de opening van de beurs zou ik instappen om dan later deze week nog winst te nemen.

De betreffende turbo: http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009066117.

Hieronder de grafiek waarop mijn analyse gebaseerd is (klikken om te vergroten):

Iedereen een goede (beurs)week toegewenst !

RESULTATEN

Aantal afgesloten trades: 1
Aantal openstaande trades: 1
Details openstaande trades:
Turbo LONG S&P 500 – http://markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009335678 – aankoopprijs: EUR 1.17
Grootste winnende trade (in %): nvt
Grootste verliezende trade (in %): -43.84 %
Gemiddeld resultaat (in %): -43.84 %
Aantal winstgevende trades: 0
Aantal verlieslatende trades: 1
Totaal resultaat (in %) vanaf de start: -53.84 %

-43,84%

Reacties

6 reacties.

Reactie door Andreas - 16 mei 2010 om 23:09

Ik ben zeer benieuwd naar artikels die uw werkwijze verduidelijken!

Reactie door Vincent - 16 mei 2010 om 23:16

De vroege Aziatische handel ziet er al niet slecht uit …

Reactie door Vincent - 17 mei 2010 om 20:07

UPDATE:
Vanmorgen bij de opening van de beurs heb ik de turbo short op goud aangekocht. Hierop staan wij reeds op een mooie winst ! Zoals gezegd is het de bedoeling om deze week nog winst te nemen. Als we dalen tot 1200 (psychologische ?n technische steunzone) kan er winst genomen worden.

De S&P500 is vandaag nog verder gedaald. Volgens mij is hiermee een tijdelijke bodem gezet en kunnen wij nu omhoog zoals uitgelegd in het artikel.

Reactie door Vincent - 18 mei 2010 om 22:22

De turbo short op goud heb ik vandaag reeds terug verkocht met een mooie winst. De verwachte daling is zeer snel gegaan en aangezien dit een trade tegen de trend in is, kan er best op safe gespeeld worden.
Een toepasselijke beurswijsheid: “Door winst te nemen is er nog nooit iemand failliet gegaan” …

De turbo long op de S&P500 is vooralsnog een minder groot succes … De bedoeling is om deze trade in de loop van de week af te sluiten met (hopelijk) een kleine winst of een breakeven.

Morgen publiceer ik een update van de resultaten.

Reactie door Vincent - 19 mei 2010 om 22:39

Goud is vandaag zeer sterk gedaald ! Degenen die de short positie hadden aangehouden kunnen nu een zeer mooie winst nemen. Zelf lig ik op vinkenslag om (begin volgende week ?) opnieuw LONG in te stappen.

De S&P500 LONG positie zal zoals gezegd morgen of overmorgen afgesloten worden.

Pingback door www.CroesusForum.com – Croesus beurs- en beleggersforum - 24 mei 2010 om 17:19

[…] We gaan eerst eens terugkomen op de twee trades die nog open stonden op het moment van schrijven van het vorige artikel in de reeks. […]

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags