Niet tevreden ? Geld kwijt ! – Deel 7

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

De vorige turbo trading tip was een groot succes ! Goud ging perfect hoger volgens de verwachtingen. Zelf heb ik zoals gezegd vrijdagvoormiddag winst genomen. Degenen die de positie nog hebben aangehouden kunnen begin volgende week hoogstwaarschijnlijk uitstappen aan een (nog) betere koers.

We gaan “goud” nu even links laten liggen. Mijn nieuw tradingadvies is zoals reeds aangekondigd een turbo short op de S&P 500 (de “brede” Amerikaanse beursindex). Zelf heb ik de betreffende turbo vrijdagvoormiddag aangekocht. Op dat moment stonden de beurzen nog fors in de plus om dan in de namiddag sterk te dalen. Hierdoor heb ik reeds een mooie winst behaald op deze positie. Omdat ik nu pas deze tip geef hier op het forum kunnen jullie natuurlijk ten vroegste maandagochtend instappen … Dit is volgens mij echter g??n probleem tenzij de beuzen direct extreem (!!!) lager zouden openen (lager zullen ze vrijwel zeker openen). Moest dat het geval zijn, is het aan te raden om te wachten tot de volgende tip.

De betreffende turbo: http://markets.rbs.be/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009438829.

Alleen al de sterke ommekeer op vrijdag kan worden gezien als een verkoopsignaal. Verder is onderstaande grafiek uiterst interessant (klikken om te vergroten):

De rode lijn is de 200 SMA en de blauwe lijn is de 62 EMA. Een koers onder de 200 SMA (voortschrijdend gemiddelde) staat meestal garant voor een langdurige daling. Zoals jullie kunnen zien heeft de koers donderdag sterke weerstand ondervonden op de 200 SMA om dan vrijdag sterk te dalen. Dit is een duidelijk VERKOOPSIGNAAL en daarop gaan wij inspelen.

Hieronder vinden jullie nog de ge?pdate statistieken:

RESULTATEN (NETTO):
Aantal afgesloten trades:
4
Aantal openstaande trades: 1
Details openstaande trades:
Turbo short S&P 500:? http://markets.rbs.be/NL/Showpage.aspx?pageID=35&ISIN=NL0009438829 – Aankoopprijs: EUR 0.95
Grootste winnende trade (in %): +40.25 %
Grootste verliezende trade (in %): -55 %
Gemiddeld resultaat (in %): -8.42 %
Aantal winstgevende trades: 2
Aantal verlieslatende trades: 2
Totaal resultaat (in %) vanaf de start (excl. openstaande trades): -33.68 %

Na de twee eerste verlieslatende trades in deze reeks, zijn we nu op goede weg. Dit wordt ook duidelijk in onderstaande grafiek:

Iedereen een prettige beursweek toegewenst !

Reacties

5 reacties.

Reactie door Vincent - 7 juni 2010 om 19:53

Goud is vandaag nog verder gestegen. Degenen die de positie nog hadden openstaan kunnen nu een (nog) mooiere winst nemen dan degene die ik vrijdag genomen heb.

De S&P 500 is vandaag stabiel geblegen (tot nu toe), dus ook de besproken short-positie kon nog aan redelijke koersen ingenomen worden.

Reactie door Vincent - 8 juni 2010 om 19:15

Onze shortpositie heeft de wind in de rug … Aanhouden en eind deze week winst nemen (posities aanhouden over het weekend is in deze volatiele tijden niet aan te raden) !

Reactie door Vincent - 9 juni 2010 om 19:44

Vandaag een stapje terug aangezien de beurzen wat herstelden … In Amerika zijn de indexen echter reeds aan het terugvallen van de hoogtepunten van vandaag …

Ik houd de shortpositie aan met de bedoeling morgen of vrijdag winst te nemen.

Reactie door Vincent - 9 juni 2010 om 22:11

De S&P500 heeft vandaag een wel zeer sterke en duidelijke reversal neergezet ! Ik verwacht dus nog steeds lagere koersen morgen en vrijdag …

Reactie door Vincent - 11 juni 2010 om 22:27

Vandaag maar vooral gisteren is de S&P sterk gestegen … Ik heb vandaag mijn positie afgesloten met bescheiden winst … In de loop van het weekend mogen jullie een uitgebreidere update verwachten !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags