Rijk worden kan je op veel manieren … (3)

Door: Geert Muylaert

Is in het leven alles te koop ? Dat kan je u afvragen na het lezen van het merkwaardige verhaal van de Spaanse Angeles Duran !

Deze vrouw beweert dat zij de rechtmatige eigenaar is van de zon (ja ! U leest het goed) en heeft de intentie om iedereen op aarde belastingen te laten betalen op het genot en de warmte van de zonnestralen. Dit klinkt misschien waanzinnig, maar zij heeft een hiaat gevonden in de internationale overeenkomst dat g??n enkel land het eigendomsrecht kan opeisen van een planeet of ster. Er is echter nergens sprake van een claim door een individu. Eerder was er een Amerikaans staatsburger alert genoeg om zichzelf uit te roepen tot eigenaar van alle planeten en de maan. De man vergat echter de zon ? en nu heeft Angeles Duran hiervan rechtmatig bezit genomen !

Ondertussen heeft ze al overleg gepleegd met het Spaanse Ministerie van Industrie en heeft uitgelegd dat haar vordering niet schandalig is. Als jullie belastingen vragen op rivieren, waarom kan ik dan niet hetzelfde doen met de zon ? In haar oneindige vrijgevigheid is ze bereid om 50 % van de inkomsten te schenken aan de nationale begroting, 20 % op de begroting van het minimumpensioen, 10 % naar research en 10 % om de hongersnood in de wereld een halt toe te roepen. Uiteindelijk wil ze slechts de overige 10 % aan inkomsten voor zichzelf houden.

Beste Croesusvolgelingen : als deze vrouw eigenaar is van de zon (getuige haar offici?le document), moet dan iedereen met zonnepanelen op het dak binnenkort ook aan Angeles een vergoeding betalen ?

Gepubliceerd: 30 november 2010 in Varia.

Reacties

3 reacties.

Reactie door Louise - 30 november 2010 om 17:41

Dit doet mij denken aan die man die GOD heeft aangeklaagd voor alle miserie op de wereld.

Reactie door Gerrit - 1 december 2010 om 09:09

En hoe maak je jezelf eigenaar van een ster of planeet of whatever? Wat zijn de stappen die je hiervoor moet ondernemen…

Reactie door Cyriel Dentich - 1 december 2010 om 11:11

Tichke,
Als ik in de Schieven Architect m’n dikke potten binnen heb zie ik soms oak v??l sterren !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags