Ruilhandel zonder grenzen …

Door: Geert Muylaert

Afbeelding Als klein kind leren we allemaal wat ruilen. Meestal gaat het om kleinigheden zoals prentjes e.d.m. die we omruilen voor andere prentjes of iets anders. Op latere leeftijd gaat dit gebruik vaak verloren, en stoppen we met ruilhandel. De Amerikaanse tiener Steven Ortiz is het ruilen wel niet verleerd. Toen hij 15 jaar oud was besloot hij op het internet zijn oude gsm om te ruilen voor iets anders …Hij vond het zonde om zijn aftandse? gsm in de vuilnisbak te gooien. Het geluk lachte hem toe toen er iemand via de Amerikaanse advertentiesite “Craigslist” het voorstel kwam om te ruilen voor een iPhone. Hij hapte toe, en plaatste vervolgens deze in de aanbieding. De iPhone werd geruild voor een iPod Touch, en deze werd dan op zijn beurt geruild voor een golfkarretje.

Deze verwisselde op zijn beurt van eigenaar voor een mountainbike, vervolgens een betere mountainbike, nog een beter mountainbike, om uiteindelijk te eindigen bij een Macbook Pro. Toen ging het pas in stijgende lijn, want de tiener vond een andere surfer op het internet die zijn auto, een Toytota 4Runner, wou ruilen voor de laptop. Toch een klein probleempje : je bent in het bezit van een auto maar je hebt g??n rijbewijs ! Wat doe je dan ? Verder ruilen natuurlijk …

De terreinwagen ging in de aanbieding, en inderdaad, het was bingo ! De volgende ruil was een Ford Bronco uit 1975, die bij nader inzien een collector item is. Omgerekend in euros is dit verzamelstuk m??r dan 11.000 euro waard !

De deal van zijn leven beleefde de spitsvondige tiener twee jaar na het opstarten van zijn internetruilhandel. De Ford Bronco is geruild voor een Porsche Boxter S 2000. Thans is hij nog niet voldaan, want hij wil pas stoppen met ruilen als deze sportwagen van eigenaar is verwisseld voor een huis.

Beste Croesusvolgelingen : ik heb ook een item om te ruilen. Wie wil er een prachtig Afrikaans beeld (masker) uit Ivoorkust, ruilen voor iets anders ? Enkel serieuze biedingen !

Gepubliceerd: 13 april 2011 in Varia.

Reacties

11 reacties.

Reactie door Vincent - 13 april 2011 om 18:29

Mijn bieding: 100 aandelen EEGC 😉

Reactie door Geert Muylaert - 13 april 2011 om 18:48

Ik ruil alleen voor iets wat fysiek tastbaar is, en g??n gewenste of ongewenste intimiteiten.

Reactie door Luc lcdnlf - 14 april 2011 om 12:08

“Mijn” schoonmoeder is fysiek tastbaar en je hoeft er geen intimiteiten van verwachten.

Probleem is dat je een mens niet kan bezitten, dus kan ik ze niet aanbieden om te ruilen. Kamelen heb ik niet in bezit, dat was anders een waardig alternatief.

PS: als ik het over “mijn” schoonmoeder heb, is het altijd over de fictieve schoonmoeder die even vlug in grappen opduikt als het fictieve domme blondje.

Reactie door Schoonmoeder van Luc - 14 april 2011 om 12:43

Hela manneke,

Kom dat maar eens bij mij uitleggen

Reactie door Ernst Keingeloel - 14 april 2011 om 14:00

Gaat het om ’n authentiek stuk ?

Reactie door Geert Muylaert - 14 april 2011 om 16:28

Authentiek ? Is dat betreffende de schoonmoeder of het Afrikaans masker ? Dit laatste is authentiek want ik heb het in 1992 zelf meegebracht uit Ivoorkust – Grand Bassam.

Reactie door Cyriel Dentich - 14 april 2011 om 16:36

Tichke,
Es datte a groot masker of a kleintje ?

Reactie door Ernst Keilgeloel - 14 april 2011 om 16:39

Tja de schoonmoeder zal wel authentiek zijn. Verder ben ik lang genoeg in Afrika geweest om het verschil te kennen tussen authentiek houtsnijwerk en de brol die verkocht wordt door de straatventers.

Reactie door Vincent - 14 april 2011 om 17:39

Luc: vwb domme blondjes: de domste vrouwen die ik ken zijn NIET blond … De mooiste wel 😉

Reactie door Drs. Leeghoofd - 14 april 2011 om 17:56

Vincent : al zo veel ervaring ? De blondjes die ik ken zijn gewoonlijk dom e n mooi en met die combinatie valt best te leven. 😉

Reactie door Cyriel Dentich - 14 april 2011 om 18:25

Tichkes,
Ge moet hier niet een klapke doen over de wijven ! Ruilhandelen ….

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags