Schatten in huis …

Door: Vincent

Het zal je maar overkomen: tijdens verbouwingen in je pas gekochte woning een geldschat van 300 000 euro vinden !

Zelfstandig boekhouder Kaya Ferhat (33) maakte het mee in het door hem gekochte voormalige Dexia-bankkantoor op de Francisco Ferrerlaan te Gent.

Tijdens renovatiewerken werd beslist een achtergebleven (reeds tien jaar in onbruik geraakte) nachtkluis open te slijpen. Tot de stomme verbazing van Ferhat bleek deze vol bankbiljetten te zitten, in totaal goed voor 300 000 euro. De kersverse eigenaar informeerde onmiddelijk de politie en de media, waarop het geld in beslag genomen werd voor verder onderzoek. Dexia vond geen “gat in de boekhouding” en maakt dus geen aanspraak op het geld. Waarschijnlijk werden de biljetten door geldkoerier Brink’s (inmiddels failliet) per vergissing in de nachtkluis gedeponeerd. Zij kunnen dit echter niet aantonen.

“Aangezien geen enkele betrokken partij kan bewijzen eigenaar te zijn van het geld, is artikel 716 van het burgerlijk wetboek van toepassing”, aldus Kristiaan Vandenbussche, advocaat van de vinder. Dit artikel zegt dat de schat gelijk verdeeld moet worden tussen de vinder en de eigenaar van het pand. Saillant detail is dat de notari?le akte van aankoop op de dag van de vondst nog niet ondertekend was. Hierdoor komt ook een immokantoor in het spel. Zij zouden recht hebben op 50% van het bedrag. Vandenbussche is van plan om voor zijn cli?nt de andere 50% van het bedrag op te eisen.

Beste Croesuslezers: wat zouden jullie doen moesten jullie ergens geld vinden ?

Gepubliceerd: 8 februari 2011 in Actualiteit.
Tags:

Reacties

9 reacties.

Reactie door Fikkie - 8 februari 2011 om 17:03

‘N nadenkertje ; eerste optie denkelijk gebaren van krommenaas ๐Ÿ˜‰

Reactie door Jef de Beursari - 8 februari 2011 om 17:04

Met 300 000 euro kan je al iets doen ๐Ÿ™‚ …

Reactie door Fikkie - 8 februari 2011 om 17:10

Nog wel ! Zeker weten ๐Ÿ˜‰

Reactie door Leo Martin - 8 februari 2011 om 17:11

Van Kromme haas gebaren was in dit geval absoluut het beste geweest. Als nog Dexia nog Brinks het geld misten stel ik wel in vraag of hun interne veiligheidsprocedures wel op punt staan!

Reactie door Leo Martin - 8 februari 2011 om 17:12

Jef/Fikkie: best toch niet te veel boven je stand gaan leven want dan zal vadertje staat wel heel benieuwd worden van waar je met het geld komt ๐Ÿ˜‰

Reactie door Grote Loebas - 8 februari 2011 om 18:57

Ik vermoed dat van kromme haas gebaren in dit geval niet mogelijk was. Er waren teveel pottenkijkers blijkbaar. Jef, als ik u ooit tegenkom, moet je niet verwonderd zijn dat ik een stuk uit uw been zal bijten. Uw avatar toont van weinig respect ten opzichte van uw mede forumlezers als mij en Fikkie.

Reactie door Vincent - 8 februari 2011 om 21:16

Grote Loebas,
De vinder beweert zijn vondst bij de politie aangegeven te hebben om “het imago van vreemdelingen op te krikken”. Wat jij schrijft in de eerste zin van uw berichtje zal echter wellicht ook meegespeeld hebben ๐Ÿ˜‰ …

Reactie door Meneer de schoolmeester - 8 februari 2011 om 21:19

Grote Loebas,
Geen probleem, mijn vroegere leerling Jef heeft toch geen visum voor West-Vlaanderen (gebuisd op de taaltest).

Reactie door Leo Martin - 9 februari 2011 om 14:41

Waren dat reeds euro’s of nog Belgische franks? Op de foto is het niet duidelijk.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags