Schijt u rijk met “de Fluwelen” …

Door: Geert Muylaert

http://farm3.static.flickr.com/2417/1538737967_bf7884a9fd.jpg De beurs voorspellen ? Als je sommige mooipraters mag geloven hebben ze er het patent op. Soit, iedereen gelooft wat hij moet ? en ieder dierke zijn plezierke ! Een variant hierop is een oud folklore spel met de welluidende titel ?Schijt u rijk ?? De spelregels zijn simpel : Het spel wordt gespeeld in een weiland dat opgedeeld is in genummerde vakken. Deelnemers kunnen van tevoren geld inzetten op een bepaald vak. Vervolgens wordt een neerhofdier (paard, ezel, koe, schaap of geit) in het weiland losgelaten, en in het vak waar uiteindelijk de kak ligt, wint !

Over de vraag of het een kans- of behendigheidsspel is verschillen de meningen. Sommigen stellen dat het louter toeval is in welk vak een beest schijt ? anderen menen dat door nauwkeurige studie van de omgeving en het gedrag je kan voorspellen waar de rijkdom op de grond gaat vallen ! Maar zou het ook kunnen dat je een trouwe ezel kan be?nvloeden om op bevel te schijten ? Is dit dan nog een kansspel of eerder een behendigheid ?

Nonkel Achille was de trotse bezitter van een ezel met de welluidende naam ?Fluwelen?. Deze ezel heeft nationale bekendheid verworven toen hij onsterfelijk werd als figurant in een BRT-produktie welke werd uitgezonden op zondagavond en kijkbuis Vlaanderen aan de stoel kluisterde (later in het forum hierover meer). Fluwelen was gedurende jaren de attractie op de jaarmarkt en de hiermee gepaard gaande festiviteiten. Op ?Fluwelen? kon je bij een ?tuisker? van den duivenbond geld inzetten naar eigen goeddunken. En aangezien Nonkel Achille ook nen duivenmelker was, werd er op Fluwelen beroep gedaan voor zijn dierbare taak … Als ?Fluwelen? op de jaarmarkt scheet was het volop ambiance ?

Beste Croesusvolgelingen, nadat ?Nonkel Achille? al een paar jaar had gewonnen bij den ?tuisker? mocht hij uiteindelijk met “Fluwelen” niet meer meedoen. Het gerucht deed de ronde dat ?Fluwelen? op bevel kon schijten als hij in het juiste vak stond ? Zoals ?Nonkel Achille? worden er g??n meer gemaakt !

http://carriere.blog.nl/files/2010/03/oude-man.gifHet ?Achilleke? van de week.

Hij heeft zekers een ezel die geld schijt ?

Gepubliceerd: 3 juli 2010 in Nonkel Achille Opus 13.

Reacties

28 reacties.

Reactie door Vincent - 3 juli 2010 om 15:07

Recent onderzoek wees zelfs uit dat de kansen bij “kop of munt” ni?t noodzakelijk “fifty fifty” zijn. Over de kansen bij “schijt u rijk” zal er dus ook wel veel te vertellen zijn !

Reactie door Geert Muylaert - 4 juli 2010 om 11:46

Zou er hier nu iemand kunnen raden in welk BRT feuilleton “Fluwelen” heeft meegedaan ? Doe geen moeite om te goooogelen, want daar ga je het niet vinden !

Reactie door J.Hommeles - 4 juli 2010 om 12:09

Was ’t in ” De Witte ” ?. In ieder geval was ’t g??n fluwelen zeemuis ( ’n borstelworm ) want als die schijten zie je het nog niet liggen ๐Ÿ˜‰

Reactie door Vuile Mong - 4 juli 2010 om 13:16

Ik denk dat ik eens zo’n borstelworm tussen de lakens heb gehad !

Reactie door Geert Muylaert - 4 juli 2010 om 16:10

Het was niet in de Witte dat “Fluwelen” figureerde.

Reactie door Machteld Vramens - 4 juli 2010 om 16:40

Gokje : kapitein Zeppos

Reactie door Poliet Peck - 4 juli 2010 om 16:49

‘T Pleintje , vwala !

Reactie door jan wachtebroer - 4 juli 2010 om 17:04

Wij, heren van Zichem.

Reactie door Vincent - 4 juli 2010 om 18:45

De Filosoof van Haagem

Reactie door Louise - 4 juli 2010 om 18:48

de paradijsvogels?

Reactie door Meneer de schoolmeester - 4 juli 2010 om 19:21

En wat is de prijs voor de winnaar ?

Reactie door Vincent - 4 juli 2010 om 19:22

Een jaar lang elke dag gratis fritten ?

Reactie door Geert Muylaert - 4 juli 2010 om 19:34

Fluwelen heeft m?? de verkiezingen gewonnen in de Filosoof van Haegem.

Reactie door Vincent - 4 juli 2010 om 19:35

En is nonkel Achille ooit zelf in beeld gekomen ?

Reactie door Geert Muylaert - 4 juli 2010 om 19:39

Hij zou ??nmaal vaag in beeld gekomen zijn (in de massa) naar aanleiding van de verkiezingsspeech door Titten. Op de videobeelden kan ik hem wel niet herkennen.

Reactie door Vincent - 4 juli 2010 om 21:47

Na al die straffe verhalen zouden de lezers “Nonkel Achille” toch graag eens zien … Want een foto zegt meer dan duizend woorden …

Reactie door Geert Muylaert - 4 juli 2010 om 22:42

Nonkel Achille is overleden in 1969. Zijn grootste ontgoocheling die ik zelf met hem meemaakte was het verlies van Herman Van Springel in de tijdrit Ronde van Frankrijk 1968 !
Nadien voorspelde hij dat Eddy Merckx de ronde zou winnen ! Helaas heeft hij dat niet meer meegemaakt net als de landing op de maan. Over Jules Verne en zijn boek “reis naar de maan” kon hij enorm onderhoudend vertellen !

Reactie door Colette Dekwezel - 5 juli 2010 om 01:00

Dus ipv ” ik zie je vaag Ina ” dixit Wim Sonneveld tot z’n assistente Ina Van Faassen, was het hier ” ik zie je vaag Achille ” ๐Ÿ˜‰

Reactie door J.Hommeles - 5 juli 2010 om 01:25

Die “wedstrijd in de wedstrijd”, de laatste tijdrit in de Tour van 1968 tussen Van Springel en Jan Janssen, heb ik, als Nederbelg, bijgewoond in het “hol van de leeuw” n.l. het caf? van Louis Proost (ex wereldkampioen bij de amateurs), aan de Lispersteenweg te Lier. Proost zelf was ongeveer de enigste daar die toegaf dat Janssen de zege verdiende. Ik zie Herman nog zitten huilen toen het over was voor hem.

Reactie door dorie - 5 juli 2010 om 08:40

Dat waren tijden h? hommeles.

Herinnert u ook nog de beklijvende spurtzege van Jean Aerts in Floreffe in 1935 tegen Luciano en Danneels? Dat was ??n van de schoonste WK’s die ik live gezien heb. IK ben toen samen met mijn grootvader zaliger drie dagen van thuis weg geweest. Wij moesten er toen nog met de fiets naartoe, ik kan u verzekeren dat was een hele onderneming. Mijn grootvader was nogal van het dorstige type en iedere taverne die we tegenkwamen, moest hij natuurlijk stoppen om er ??n te drinken. Gelukkig zijn we er toch op tijd aangekomen, maar hoe we terug thuis geraakt zijn weet ik niet meer. Alleen weet ik nog dat er toen wekenlang serieuze pantomine was tussen grootva en grootmoe.

Reactie door J.Hommeles - 5 juli 2010 om 09:20

Tja Dorie, dit maakt mij ’n beetje nostalgisch ; Jean Aerts, ook ” Hoge Piet ” genaamd vanwege z’n mooie “zit” op de fiets. Heeft ook ??n dag de gele trui gedragen en was daarna ’n verdienstelijk zesdaagserenner. Gelukkig zie je op dit forum ook weleens iets anders dan depressie, deflatie of inflatie. Dat komt toch ’n keer de strot uit !

Reactie door J.Hommeles - 5 juli 2010 om 09:24

ps : vwb uw grootvader : daar hoeft geen tekeningetje bij ! Knappe prestatie dat ie op tijd is aangekomen. Persoonlijk heb ik ??n keer m’n schip gemist ! Ik kwam met de kok uit ’n kroeg in Barcelona en zag nog net de schoorsteen verdwijnen ๐Ÿ˜‰

Reactie door firmin klets - 5 juli 2010 om 09:48

Tja die Janneman heeft ons Herman toen ’n flinke pee gestoofd. Maar, toegegeven, Herman had g??n koersintelligentie op overschot en dat is dan nog z??r eufemistisch uitgedrukt ook.

Reactie door firmin klets - 5 juli 2010 om 09:54

Colette : doe mij maar Ina ๐Ÿ˜‰

Reactie door Geert Muylaert - 5 juli 2010 om 10:04

Volgens Nonkel Achille is er in die tijdrit gefoxterteerd. Voor diegenen welke het werkwoord niet herkennen : hierin heb je het woord “FOX” …
Wij gaan in het forum deze tijdrit eens reconstrueren tijdens de aan gang zijn Tour de Farce ….

Reactie door J.Hommeles - 5 juli 2010 om 10:05

Ik ben benieuwd !

Reactie door firmin klets - 5 juli 2010 om 16:05

Tja ik geef niet zo om wielrennen en hoor liever over ’n dubbele Nelson dan over ’n double dip ;-). Alles is beter dan dat eeuwige gekissebis over depressies en ander onheil.
Daar zou ’n kip de pip van krijgen.

Reactie door August van Overloop - 5 juli 2010 om 16:25

En ’n geit ’t vliegend tapijt ๐Ÿ˜‰ Of hoe was dat ook weer ?

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags