Schijt u rijk …

Door: Geert Muylaert

John Lennon's toilet sells for ?9,500

Vorige maand was een opmerkelijk voorwerp de absolute blikvanger van een veiling in Liverpool met uitsluitend Beatles memorabilia : een porseleinen WC-pot ! Op deze pot deden de ?Fab Four? tussen 1969 en 1972 regelmatig hetgeen wat iedereen op tijd en stond moet doen. Tot John Lennon vond dat dit wangedrocht moest vervangen worden. De klusjesman van dienst kreeg dit ?item? gratis en voor niets.

De schattingsprijs was slechts ? 1.000 en de WC-pot werd bij het begin van de veiling dan ook erg laag ingezet. Al spoedig bleek dat er ruime interesse was ! De uiteindelijke gelukkige nieuwe overzeese eigenaar die anoniem wenst te blijven had ? 9.500 veil om voortaan op deze historische pot zijn gevoeg te doen !

Beste Croesusvolgelingen : beleggen in kunst/antiek/curiosa is ook een kunst ! Zonder twijfel zal deze WC-pot in de toekomst enkel en alleen maar in waarde stijgen ! Of wat dacht u ? Heeft er misschien iemand onder jullie ook een beroemde latrine ?

Gepubliceerd: 9 september 2010 in Kunst & Antiek.

Reacties

10 reacties.

Reactie door J.Hommeles - 9 september 2010 om 16:16

De vraag over de latrine gaat niet op want dat is ’n openbaar toilet, meestal ’n simpel gat in de grond. Dit is wel ’n mooie wc-pot ; lijkt nondedju wel delfts blauw ! Zal ie ook gecertificeerd zijn als zijnde regelmatig gebruikt door John Lennon ? Ongereinigd zou die misschien nog meer hebben opgebracht ?

Reactie door Vincent - 9 september 2010 om 19:50

Deze investering biedt wel g??n dividend …

Reactie door J.Hommeles - 10 september 2010 om 12:22

‘N absolute aanrader in dit verband is het boek ” Kakafonie – Encyclopedie van de stront ” door Gerrit Komrij. Ik ben in het bezit van ’n gesigneerd exemplaar en in dit boek kun je o.a. nog v??l duurdere plee’s bewonderen 😉

Reactie door Boer Charel - 10 september 2010 om 12:44

Hommeles : ik ben maar ’n boerke en het abn niet zo machtig. ‘N plee is dat hetzelfde als ’n schijthuis ?

Reactie door Suzanna Beguinage - 10 september 2010 om 12:51

Foei Charel wat ’n plat taalgebruik ; toilet gaat toch ook ?

Reactie door Boer Charel - 10 september 2010 om 16:54

Mannekes kunnen we het niet over iets anders hebben ? Ik zie de hele dag al alle soorten stront en nu hangt ’t forum er ook nog vol mee. ‘N mens zou er zowaar het vliegend schijt van krijgen en ik moet nondedju nog naar m’n lief ( Opgeschaard in “Boer zoekt vrouw” ).

Reactie door Dorie - 12 september 2010 om 18:07

Op zo een mooi potje heb ik nog nooit gezeten. Ik moest het mijn hele leven doen op een plank met een gat in boven een put.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags