Spijtig van ?diejen teppen? ? (Deel 2)

Door: Geert Muylaert

http://www.hifi24.it/old-radio.GIFDe hoeveelheid prijzen die ?Nonkel Achille? heeft gewonnen is indrukwekkend ! Maar hij heeft al beslist dat er voorlopig g??n enkele doos wordt geopend. Want in de beenhouwerij is het een kleine volkstoeloop en iedereen heeft wel op iets zijn oog laten vallen ! En dat heeft Nonkel Achille ook opgemerkt ?

Alle dozen staan netjes in de winkel opgesteld, o.a. een ijskast, een elektriek wafelijzer (een absolute primeur), een koffiemolen, een broodrooster, een haardroger op voet (met vliegende schotel waaronder je moet zitten), een strijkijzer, lampadairkes, lusters, een radio, een platendraaier, een stofzuiger, een kruimeldief, een verwarmvuur, enz? ?n ??n doos die wel zeer voorzichtig mag geopend worden !

Het kwijl loopt bij sommigen uit de mond, en ?diejen teppen? zijn populariteit stijgt naar ongekende hoogten. Hij heeft succes en is een echte vedet. En zijn portret komt ook in de gazet ! Voor ?goei klanten? gaat ge toch iets doen h? Achille ! Zelfs familieleden die al jaren zaten ?te kabassen? op Achille wisten plots nog alleen goeds over hem te vertellen. En dan had je ook nog de collega?s duivenchappers, Achille was ook ?member? van de fanfare ?Zonder drank g??n klank?, en eveneens organisator van de jaarlijkse wielerkoers. En alle vogelkes zongen hetzelfde liedje voor ?diejen teppen? …

Beste Croesusvolgelingen, het pronkstuk van de tombola was een zwart/wit TV waar enkel ?sneeuw? op te zien is, en ook met v??l geruis ! Hoe zou dat nu verdomme toch komen ? Nonkel Achille denkt ook aan zijn commerce en beseft dat hij te weinig prijzen gewonnen heeft om iedereen content te stellen. Hij heeft daarom goed nieuws voor zijn klanten. Er moet nog een camionnette met prijzen komen ! Meer hierover in ?Deel 3?.

________________

http://carriere.blog.nl/files/2010/03/oude-man.gifHet ?Achilleke? van de week.

In de grond is iedereen goed, maar je moet ze er eerst onder krijgen …

Gepubliceerd: 24 juli 2010 in Nonkel Achille Opus 13.

Reacties

12 reacties.

Reactie door Louise - 24 juli 2010 om 21:50

Is Achille een fictief personage of niet? Indien niet moeten er toch nog foto’s van hem bestaan! Wanneer krijgen wij diejen “teppen” hier eens te zien??

Reactie door Vincent - 24 juli 2010 om 21:51

Louise,
Dat zullen dan wellicht wel zwart-wit foto’s zijn ! Net zoals de zart-wit TV in de prijzenpot …

Reactie door Louise - 24 juli 2010 om 21:52

Zwart wit of toch in ieder geval vergeeld 😉

Reactie door Sarah - 24 juli 2010 om 21:55

Door de Digitale Revolutie zal het begrip “sneeuw” (op TV) binnenkort volgens mij verdwijnen.

Reactie door Francois Vr. - 24 juli 2010 om 21:58

Zwartwit televisies waarop meer sneeuw dan wat anders te zien is dat ken ik nog goed genoeg! Vroeger heb ik nog genoeg op het dak aan de antenne zitten te prutsen om het beeld in orde krijgen! Dat was de voorloper van vloeken op PC’s die niet willen meewerken!

Reactie door Sarah - 24 juli 2010 om 21:59

En zong je vrouw dan KOM VAN DAT DAK AF 😀 ?

Reactie door Francois Vr. - 24 juli 2010 om 22:01

Zij moest dan binnen blijven om te kijken of het beeld goed was!

Reactie door Vincent - 24 juli 2010 om 22:02

En sinds kort is TV kijken via dergelijke antennes in ons land niet meer mogelijk …

Reactie door Frank Declerck - 25 juli 2010 om 13:25

In de jaren 70 was er in ons dorp ieder jaar een gelijkaardige prijs te winnen. Wie kocht bij de plaatselijke middenstand gedurende de kerst- en nieuwjaarsperiode kreeg lotjes volgens de waarde van de aankoop en ook hier was de eerste prijs de keuze tussen 100000 frank of een volkswagen kever. Die kever sierde dan ook wekenlang het marktplein van het dorp. (Niet toevallig was de grootste garage een volkswagen garage). 100000 frank was toen nog een immens bedrag, wat moet dat niet in de jaren vijftig geweest zijn.

Reactie door Geert Muylaert - 25 juli 2010 om 14:16

Het was in de zomer het jaar 1958. En navraag leert dat deze prijs werd geschonken naar aanleiding van de Wereldtentoonstelling in Brussel. Helaas was ik toen nog niet geboren.

Reactie door Odilon Vervaecke - 26 juli 2010 om 12:27

Maar als er nog g??n enkele doos is geopend, hoe kunnen dan de mensen hun oog ergens op laten vallen ?

Reactie door Cyriel Dentich - 26 juli 2010 om 15:41

Tichke,
Wat een domme vraag ! Alleen op de dozen uit de sexshop staat niks geschreven ?. Nie komme neuten h? !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags