Stan Laurel : geld is niet belangrijk !

Door: Geert Muylaert

Met zijn talent kon hij zo rijk geworden zijn als Croesus. Maar geld interesseerde hem geen fluit. Vandaag op 16 juni zou hij exact 120 jaar oud geworden zijn. Als eerbetoon aan de deze grootmeester van de stomme film even aandacht in het forum voor Stan Laurel.

Hij was het brein maar ook de underdog van het magistrale duo Laurel and Hardy, bij ons beter bekend als ?de dikke en de dunne?. Zij maakten samen niet alleen een film over een goudmijn ?Way Out West”? in 1937 -? hun samenspel was ook een goudmijn voor de filmindustrie. En terwijl dit voor Oliver Hardy een zeer leuke bijkomstigheid was, betekende geld over Stan Laurel enkel een bron van ergernis. Zijn grootste bekommernis was enkel en alleen entertainment van het hoogste niveau te brengen. Hij heeft dan ook nooit het grote geld verdiend alhoewel hij dit best goed had kunnen gebruiken. Want trouwen, hertrouwen en alimentatie waren een grote hap uit zijn budget. Toen hij de laatste maal trouwde met de opera-zangeres en actrice Ida Kitaeve Raphael had hij zelfs g??n geld om een trouwring te kopen. Zelfs als hij zelf al te weinig geld had, gaf hij het nog altijd gul weg aan diegenen welke het beter konden besteden.

Beste Croesusvolgelingen, Stan Laurel overleed in 1965 op 74 jarige leeftijd. Met zijn talent kon hij zo rijk geworden zijn als de zee diep ! Zijn levensfilosofie dacht daar anders over. Geld was totaal niet belangrijk. Jullie herkennen toch ook nog dit deuntje uit vervlogen tijden ?

http://www.youtube.com/watch?v=nNjPgE1muTM&feature=PlayList&p=BB855681B35E5D05&playnext_from=PL&playnext=1&index=7

Gepubliceerd: 16 juni 2010 in Varia.

Reacties

4 reacties.

Reactie door Luc lcdnlf - 16 juni 2010 om 21:17

In de eerste helft van de jaren zeventig van de vorige eeuw was het een bijzondere gelegenheid als een film van “den dikke en de den dunne” geprogrammeerd stond.

Het was nog de tijd dat er geen of nauwelijks video’s bestonden. Je moest dus zien dat je op tijd voor de televisie zat, punt uit. De film werd niet door reclame onderbroken, maar wel door de onvermijdelijke technische storingen.

Als kind moest je zorgen dat je naar het toilet was geweest en zo, want storen tijdens de film werd niet geduld.

In 1966 of 1967 werd in school het restaurant ingericht als een cinemazaal met wit doek en projector. Al de klassen van de lagere school (nu basisschool genoemd) werden ordelijk binnen geleid om allen samen naar de disneyfilm, Sneeuwwitje in kleur te kijken. Dat was dan een groooot evenement.

Dat enkel maar om de jongeren onder ons in staat te stellen de tijd van deze grote komieken te kunnen inschatten.

Reactie door J.Hommeles - 16 juni 2010 om 23:26

Tja nog vroeger had je Buster Keaton en Harald Lloyd. Prachtig !

Reactie door Luc lcdnlf - 17 juni 2010 om 12:17

Hommeles, dat aspect van de goeie ouwe tijd mag blijven voor eeuwig en ??n dag.

Reactie door Vincent - 19 juni 2010 om 13:07

En hier bij ons in Belgi? hebben de mensen vorig weekend massaal gestemd voor de lokale versie van “De dikke en de dunne” …
http://yfrog.com/9edendikkeendendunnebelgoj

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags