Valse pastel Picasso van twee miljoen dollar.

Door: Geert Muylaert

Een kunstverkoopster in Los Angeles heeft bekend een nep schilderij van Picasso verkocht te hebben. De 70-jarige Tatiana Khan pleit schuldig en riskeert nu een celstraf tot 25 jaar.

Tatiana Khan, eigenares van “the Chateau Allegre gallery” gelegen op La Cienega Boulevard zou naar verluidt een vervalsing van Picasso’s schilderij “La Femme au Chapeau Bleu” uit 1912 voor 2 miljoen dollar verkocht hebben. Het betreft een werk in pastel (kleurkrijt). Zelf had ze een bescheiden middelmatig schilder annex vervalser in 2006 amper 1.000 dollar betaald voor een kopie van het schilderij.

De argeloze koper (Malcolm Forbes Family) kreeg na verloop van tijd het vermoeden dat het om een vervalsing ging en schakelde een kunstexpert en de FBI in.? Enrique Mallen, director of the On-Line Picasso Project,? verklaarde in 2008 na grondig onderzoek dat het schilderij niet van de hand was van Pablo Picasso. Na de bedrieglijke verkoop werd door de galerijhoudster met de opbrengst ervan een schilderij gekocht van de abstract impressionist Willem De Kooning voor het bedrag van 720.000 $. Dit doek gaat nu opnieuw verkocht worden om de bedrogen verkoper te vergoeden.

Beste Croesusvolgelingen, met bovenstaande verhaal is helaas nogmaals bewezen dat de moderne kunst, en deze van Pablo Picasso in het bijzonder, naar mijn bescheiden mening? het predikaat verdient van “gemakkelijke kunst” ! En wat is jullie mening daarover ?

Gepubliceerd: 10 mei 2010 in Kunst & Antiek.

Reacties

Eén reactie.

Reactie door j. hommeles - 11 mei 2010 om 00:07

En die Willem De Kooning gaat hoogstwaarschijnlijk zoveel opbrengen als de echte Picasso want De Kooning is “hot”. Vwb “gemakkelijke kunst” : ik heb het daar erg moeilijk mee. Ik vind wel de schilderijen uit Picasso’s “blauwe”, nog niet abstracte, periode de mooiste die hij heeft geborsteld. Om nog ’n voorbeeldje te noemen : Piet Mondriaan ; is het misschien voor ’n groot gedeelte snobisme om die werken mooi te vinden of zijn wij te weinig “kunstkenner” ? Of misschien teveel realist ?

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags