Wat is het ideale moment om aandelen te verkopen ?

Door: Geert Muylaert

Voor dit advies moet je bij wijlen Philip Fisher Arthur zijn (1907-2004) ! Hij belegde in bedrijven die een groeimarge hadden die groter was dan het gemiddelde. Een aandeel dat overgewaardeerd was liet hem zelfs ijskoud.

Zijn boek Uncommon Stocks and Uncommon Profits uit 1958 wordt nog steeds gedrukt. De meest succesvolle investering van Fisher was Motorola. Hij kocht in 1955 een aandelenpakket, en behield dat tot zijn dood in 2004. Hij wordt dan ook algemeen beschouwd als de grondlegger van ?growth investment?.

Beste Croesusvolgelingen : zijn meest spraakmakende citaat was : ?Het beste moment om aandelen te verkopen ? BIJNA NOOIT ! ? Bent u niet tevreden met dit antwoord ? E?n van zijn meest fervente aanhangers en inspiratiebron is Warren Buffett ?

File:Common Stocks and Uncommon Profits.gif

Gepubliceerd: 30 juli 2010 in Aandelen.

Reacties

8 reacties.

Reactie door Gerrit - 30 juli 2010 om 12:22

Bijna nooit!!! Blijft dus wel de vraag wanneer wel?? 🙂

Reactie door J.Hommeles - 30 juli 2010 om 13:10

Als ik vind dat ik aan ’n aandeel genoeg heb verdiend verkoop ik gewoon. Wie te veel wil hebben krijgt toch het deksel op de neus. En Warren Buffett maakt de laatste tijd de ene fout na de andere !

Reactie door Geert Muylaert - 30 juli 2010 om 14:54

Hommeles,
En juist daarom is uw fortuin met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid slechts een fractie van het spaarrpotje van Warren Buffett …

Reactie door J.Hommeles - 30 juli 2010 om 14:59

Absoluut onbelangrijk ! Als je maar tevreden bent !

Reactie door J.Hommeles - 30 juli 2010 om 15:10

ps: Nog even en Buffett weet niet eens meer hoeveel geld hij heeft 😉

Reactie door Baudouin d?Ostende de Lisseweeghe - 30 juli 2010 om 19:21

Buffett, quel nom! C’est un nouveau riche, je n’aime pas!

Reactie door Luc lcdnlf - 30 juli 2010 om 21:07

Is het Fisher niet die zei dat een beginnend belegger zich een kaartje moet maken met tien vakjes? Hij mag zichzelf maar tien aankopen toestaan. Dat zou maken dat de beginnende belegger veel en veel beter zou opletten.

Reactie door Vincent - 31 juli 2010 om 13:22

Er zijn meer beleggingsstrategie?n dan dat er beleggers zijn … De vraag “wanneer verkopen” heeft dan ook m??r dan ??n juist antwoord.

“Value beleggers” zullen inderdaad zelden winst nemen. Het andere uiterste zijn dan “Intraday traders” die meerdere (soms tientallen of honderden) keren per dag posities openen en afsluiten.

Het is aan iedereen om een strategie te zoeken die bij hem/haar past !

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags