Wat kan je doen met minder dan 100 Euro ? (2)

Door: Geert Muylaert

http://www.jclondon.com/blog/wp-content/uploads/2010/03/Albert_Gubay.jpg Je bent bijna blut, en toch zou je graag steenrijk worden. Wat kan je dan doen ? Je doet een belofte aan God : maak me rijk en ik schenk de helft van mijn rijkdom weg. Albert Gubay werd rijk en staat nu bij God voor 531 miljoen dollar in het krijt. Hij is zijn belofte niet vergeten en de 82 jarige zakenman wil voor zijn dood dit bedrag nog verdubbelen !

Net na WO II maakte Gubay zijn afspraak met God toen hij de Royal Navy verliet met omgerekend 88 Euro in zijn zakken. Vervolgens leende hij omgerekend 110 Euro en vooraleer hij snoep begon te verkopen richtte hij zijn verzoek tot God. Hij was de zoon van een Joodse vluchteling en een Ierse Katholieke moeder en diepgelovig. Zijn gebed werd verhoord want in 1965 kon hij zijn eigen eerste zaak openen. Deze werd vervolgens een keten die hij in 1973 kon verkopen voor 15 miljoen Euro.

Tijdens een revalidatie van een kwetsuur aan zijn rug kwam hij op het idee om een fitnessketen op te starten. Dit werd een megasucces onder de naam van ?Total Fitness? dat hij in het jaar 2004 verkocht voor 77,5 miljoen Euro. Zijn grootste rijkdom vergaarde hij evenwel met de supermarktketen “Kwik Save” en investeringen in vastgoed.

http://www.jclondon.com/blog/wp-content/uploads/2010/03/Albert_Gubay-Kwik-Save.jpg

Beste Croesusvolgelingen : belofte maakt schuld. Albert Gubay wil van zijn rijkdom slechts 11 miljoen Euro voor zichzelf? houden. Al de rest wordt weggeschonken aan goede doelen, en daar is de man nu volop mee bezig via de” Albert Gubay Charitable Foundation”. Ik ken alvast 2 mensen die ook een belofte maakten aan God ingeval van ? (jullie mogen zelf raden)

Gepubliceerd: 2 december 2010 in Varia.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags