Van het “weerpraatje” naar het “beurspraatje” … – Deel 1

Door: Vincent

Beste Croesuslezers,

Ieder van jullie kijkt of luistert gegarandeerd regelmatig naar het “weerpraatje” op radio of TV. Hoewel men er soms wel eens ferm “naast” kan zitten, kan het weer toch met een redelijke zekerheid voorspeld worden. Op basis van de weersverwachtingen kunnen wij dan plannen wat te doen: werken in de tuin, een toer gaan doen met de fiets, of toch beter gezellig en droog binnen blijven ???

Als men in het “weerpraatje” dag na dag dergelijke verbazend accurate voorspellingen kan doen, waarom zou hetzelfde dan niet mogelijk zijn met de beurs ? Waarom is er dagelijks ’s avonds na het TV-journaal geen “beurspraatje” met op de achtergrond allerlei ingewikkelde kleurrijke beursgrafieken met daarop aangeduid de hoge- en lagedrukgebieden ?

De beurs en het weer hebben nochtans veel gemeen. Zo zijn er enerzijds weerspreuken en anderzijds beursgezegden … Over het weer zegt men bijvoorbeeld “Ligt er in januari een sneeuwwit kleed, dan wordt de zomer bloedheet”. Op de beursvloer spreekt men eerder van “Sell in May and go away, but remember to come back in September” … Beide type spreuken zijn naar mijn mening even (on)betrouwbaar …

Wat denken jullie, beste lezers ? Is de beurs net zoals het weer te voorspellen op een zekere foutmarge na ? Of zijn wij hier appels en bananen aan het vergelijken ? Volgens sommige beleggers is er alvast een link tussen beurskoersen en natuurlijke fenomenen zoals eb en vloed en de stand van de maan …

Wij komen hier zeker en vast op terug, en in afwachting daarvan zijn wij uiterst benieuwd naar jullie hersenkronkels hieromtrent !

Om in schoonheid af te sluiten hieronder nog een toepasselijk beeldfragment:

http://www.youtube.com/watch?v=V64dYswsB-E

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags