Wie het kleine niet eert …

Door: Geert Muylaert

http://www.little-linguist.co.uk/user/products/large/Euro-Coins-Class-L.jpg

? is het grote niet weerd ! Dat is de les die ik leerde als kleine jongen van ?Nonkel Achille” ! Hij kon soms uiterst spitsvondig filosoferen en voor hem waren alle kleine dingen des levens belangrijk. Dus ook als hij een klein muntje (toen was dat nog ?een kwartje met een gaatje in”) op straat vond. Want telkens zegde hij met h??l v??l enthousiasme : DIT IS HET BEGIN VAN 1 MILJOEN !

http://images-00.delcampe-static.net/img_large/auction/000/094/502/183_001.jpg Het waren toen wel vruchtbare tijden om munten op straat te vinden. De broekzakken waren toen bijna allemaal nog gemaakt van katoen, en dit scheurde wel gemakkelijk. Nonkel Achille heeft enorm veel munten gevonden en die keurig bewaard in steriliseerbokalen. Na zijn dood maakten deze glazen bokalen dan ook deel uit van zijn erfenis ?

Beste Croesusvolgelingen, ik heb het voorbeeld van Nonkel Achille overgenomen en telkens als ik een muntje ontdek gaat dit ook in een steriliseerbokaal. Sedert de blijde intrede van de Euromunten heb ik al een aardige som verzameld. Rapen jullie ook muntjes op die je per toeval ziet ? Of haal je daar achteloos uw schouders voor op ? Wie het kleine niet eert ? is het grote niet weerd !

* Jullie mogen allemaal eens raden hoeveel Euro ik ondertussen al verzamel heb sedert 1 januari 2002.

Gepubliceerd: 3 augustus 2010 in Nonkel Achille Opus 13.

Reacties

9 reacties.

Reactie door J.Hommeles - 3 augustus 2010 om 16:10

Niet omdat ik het nodig zou hebben maar telkens als ik ’n muntje op straat zie liggen, zelfs als het maar ??n cent is, raap ik dat op ! Juist en all??n omdat m’n ouders zeiden dat zoiets geluk brengt. Ook ik houd die gevonden muntjes gewoon bij in ’n potje !

Reactie door Luc lcdnlf - 3 augustus 2010 om 17:41

Ook ik heb de gewoonte mij te bukken om het kleinste muntje op te rapen. Geld moet rollen om op te brengen. Geld in een bokaal verliest zijn waarde door inflatie in tegenstelling van goud in de kluis. Bovendien kan je met geld in een bokaal evenveel aanvangen als met goud. Behalve er naar kijken en het bewonderen, kan je er niets zinnigs mee doen. Daarom geen bokalen voor mij.

Reactie door Boer Charel - 3 augustus 2010 om 17:54

Ook ik raap ze op maar niet als ze in de stront liggen en dat komt bij mij natuurlijk voor.

Reactie door Boer Charel - 3 augustus 2010 om 18:06

ps dan vraag ik aan de meid of zij ’t opraapt, proper afwast en in m’n potje doet.

Reactie door Geert Muylaert - 3 augustus 2010 om 18:52

Luc Lcdnlf
Ik denk dat je u ook een oor hebt laten aannaaien door zelfverklaarde goudexperten/affiliates die de kassa horen rinkelen als ze iemand hebben kunnen vangen. De tijd zal uitwijzen of goud in de kluis wel zo’n briljant idee is …

Reactie door annie slut - 3 augustus 2010 om 19:02

Je zou toch denken dat Achille van die gevonden munten af en toe eens ’t beestje zou uithangen in ’t parochiehuis ? Natuurlijk, voor dat je dat kunt doen moet je er wel veel vinden. In ieder geval, Achille is ’n man naar m’n hart ! Zelf ben ik nu 97 ( u leest het goed ), en ik denk met v??l nostalgie terug aan dien teppes 😉

Reactie door Luc lcdnlf - 3 augustus 2010 om 21:02

Ach, het gesprek rond goud, Geert, ik heb er al plezier aan beleefd.

Alle argumenten tegen goud onderschrijf ook ik. Je kan er niets mee, enz, enz. Probleem is, neem een briefje van 50 euro en probeer daar maar iets anders mee te doen dan de rekening betalen. Je kan met een briefje van 50 euro net iets gemakkelijker iets kopen dan met goud en voor de rest, is het ??n pot nat.

Als je met die 50 euro een indexoptie koopt, heb je niets van echte waarde gekocht, maar iets waar mensen een waarde aan hechten. Of zoals het zo populair klinkt “wat de gek er voor geven wilt”.

Aandelen bezitten dan maar. Probeer die aandelen maar eens op te eten als je honger hebt. Vroeger zou het nog lukken, maar sedert ze virtueel zijn geworden …

Het ganse gesprek rond goud is er ??n van hoogoplopende emoties en ??n van de pot verwijt de ketel dat ie zwart ziet.

Stopt dus geld in bokalen zoveel je wilt en je doet idem dito als waar je je zo tegen af zet. Heb heel veel aandelen van EEGC en je doet idem dito als waar je je zo tegen af zet. Je hebt een bezit waarvan je hoopt dat het meer waard wordt na verloop van tijd. Van EEGC kan je dat nog aannemen, hoewel het met de dag moeilijker wordt, maar van geld in een bokaal weet je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid dat het met de dag minder waard wordt.

Als je dus denkt dat EEGC meer waard wordt in de toekomst, houd je aandelen EEGC en als ik denk dat goud meer waard wordt in de toekomst, laat mij met een gerust gemoed mijn goud in bezit houden.

Dat heeft niets met “een oor aannaaien” te maken, Geert, dat heeft alles te maken met hoop en verwachting.

Ik respecteer U en hoop en verwacht hetzelfde van U ten opzichte van mij.

Reactie door nico w - 4 augustus 2010 om 05:21

Kortom : leven en laten leven. 😉

Reactie door Louise - 7 augustus 2010 om 15:38

* Jullie mogen allemaal eens raden hoeveel Euro ik ondertussen al verzamel heb sedert 1 januari 2002.

Mijn gok: ?89.89

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags