Wilt u winstgevend beleggen ? Luister dan naar klassieke muziek !

Door: Vincent

Om ons geluk op de beurs een handje te helpen zijn alle middelen goed! In het verleden adviseerden wij u hiervoor al het drinken van koffie. Vandaag een nieuwe tip: het beluisteren van klassieke muziek

Volgens verschillende wetenschappelijke onderzoeken zou het beluisteren van klassieke muziek wel degelijk een positief effect hebben op onze intelligentie. De meeste onderzoeken bestaan eruit een groep testpersonen gedurende 10 minuten naar muziek gecomponeerd door Mozart te laten luisteren. Hierna moeten zij een IQ test afleggen. De resultaten verschillen van onderzoek tot onderzoek, maar het gemiddelde IQ van de testpersonen ligt bijna altijd hoger dan het gemiddelde IQ van een testgroep die geen klassieke muziek beluisterd heeft voor de IQ test. Soms tot 8 ? 9 punten! Dit fenomeen heeft de naam “Mozart effect” gekregen. Dit positieve effect blijkt helaas tijdelijk te zijn. Na 10 minuten tot een kwartier zou het uitdoven.

Om dit verschijnsel optimaal te benutten kan je best proberen om tijdens het luisteren andere geluiden zoveel mogelijk te vermijden.

Het beluisteren van klassieke muziek blijkt vooral ons 3D-denken te verbeteren. Hoewel beursgrafieken vooralsnog in 2D zijn (tijd-prijs) ben ik er zeker van dat ook beleggers hun voordeel kunnen doen met het “Mozart”-effect.

Sommige onderzoekers zijn van mening dat klassieke muziek simpelweg ons humeur verbetert en daardoor onrechtstreeks ook onze intellectuele capaciteiten. Anderen zoeken de oorzaak eerder op biologisch vlak en denken dat bepaalde neurotransmitters in ons brein worden gestimuleerd door klassieke muziek.

Feit is alleszinds dat onze hersenen “actief” zijn tijdens het beluisteren van klassieke muziek. Het blootstellen van jonge kinderen (onder de 5 jaar) aan klassieke muziek zorgt er dan ook voor dat hun hersenen sneller zullen groeien in omvang. Als volwassenen zullen zij dus over een grotere hersencapaciteit beschikken. Hieraan moet wel toegevoegd worden dat intelligentie niet alleen afhangt van de omvang van de hersenen.

In ieder geval ben ik zelf reeds lang overtuigd van de weldadige invloed van klassieke muziek. Bij het nemen van mijn beleggingsbeslissingen is een klassiek muziekje dan ook meer dan welkom.

Op www.forexmusic.com vinden jullie gratis een uitgebreide collectie aan klassieke muziek. In het onderstaande filmpje kunnen jullie genieten van fragmenten uit de bekendste werken van verschillende componisten:

http://www.youtube.com/watch?v=Y-LK-7pluQA

Gepubliceerd: 12 november 2010 in Wetenschap & Technologie.
Tags:

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags