Yvonne Verbeeck: de hemel heeft er een engel bij !

Door: Vincent

Het heeft de Heer vanochtend behaagt om mijn dorpsgenote Yvonne Verbeeck tot zich te roepen. Dit op haar gezegende leeftijd van 98 jaar.

Deze – in Rumst geboren en getogen – zangeres en actrice stierf vanochtend rond 06:30 in haar slaap. Ze verbleef reeds een tijdje in Rusthuis Nottebohm te Antwerpen.

Yvonne verwierf haar nationale bekendheid vooral door haar rollen aan de zijde van de legendarische Belgische komieken Gaston en Leo. Volgende twee voorbeelden wil ik jullie niet onthouden:

Moge “Yvonneke” rusten in Vrede ! Een zij die zich geroepen voelen om “een blommeke voor Yvonneke” neer te leggen, zijn welkom aan het borstbeeld van Yvonne te Rumst (alwaar ze tevens ereburger is). In de bibliotheek van Rumst werd reeds een rouwregister voorzien en hetzelfde zal ook vanaf morgenmiddag het geval zijn in het Antwerpse stadhuis.

Zelf heb ik slechts één verzoek voor haar: ginderboven de groeten doen aan Leo Martin !

De begrafenis zal zaterdag plaatsvinden in de Antwerpse kathedraal.

In september dit jaar is er te Rumst een tentoonstelling over Verbeecks leven en werk gepland.


Gepubliceerd: 26 februari 2012 in Actualiteit.

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Vincent - 6 maart 2012 om 18:15

Afgelopen weekend ben ik persoonlijk eens een kijkje gaan nemen aan het borstbeeld van Yvonne Verbeeck te Rumst. Dat bleek echter reeds weggehaald sinds eind vorig jaar ter herstelling ! Het is niet zeker of het nog hersteld zal kunnen worden.

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags