Zeven vette, en zeven magere jaren ?!

Door: Vincent

Iedereen kent wel de uitdrukking “Na zeven vette jaren, komen er zeven magere jaren” …

Eigenaardig genoeg voorspelt deze volkswijsheid ook reeds sinds begin jaren 70′ het koersverloop van de Amerikaanse dollar met verbijsterende resultaten … !

  • 1971-1978: Ten gevolge van de “Nixon Shock”, waarbij de dollar losgekoppeld werd van het “Barbaarse geld” goud daalde de dollar in waarde.
  • 1978-1985: Met dank aan Fed Chairman Paul Volcker, die de rente fors verhoogde in strijd tegen de inflatie, steeg de dollar flink in waarde.
  • 1985-1992: In 1985 werd in het New Yorkse Plaza Hotel het beroemde “Plaza Akkoord” beklonken. Er werd overeengekomen om te interveni?ren in de valutamarkt met als doel de Amerikaanse dollar in waarde te doen afnemen … Met succes !
  • 1992-2001: De zeven jarige cyclus is duidelijk “g??n rocket science”, want dankzij de “Dotcom” bubble die eigenlijk al in 1999 🙂 uit elkaar had moeten spatten bleef de dollar tot 2001 in een bull market. Een negen jaar durende opgaande markt dus, veroorzaakt door het feit dat veel geld werd omgezet naar USD in het kader van investeringen in technologiebedrijven.
  • 2001-2008: Oef, back in sync ! Na het uiteenspatten van de “Dotcom” bubble daalde de dollar in waarde. Daar kwam zeven jaar later verandering in toen de USD zijn status als “vluchthaven” bevestigde tijdens de kredietcrisis.

Beste Croesuslezers, met dit alles ?n de problemen in de Eurozone (falen van het socialisme) in het achterhoofd lijkt het mij zeer aannemelijk dat de dollar zijn stijgende cyclus die eindigt in 2015 zal voltooien.

Met de dollars die ik nog over heb van mijn recente reis sta ik alleszinds op forse winst !

Wat denken jullie ???

Gepubliceerd: 26 november 2011 in Geschiedenis, Technische Analyse.

Reacties

Eén reactie.

Reactie door Roger M - 26 november 2011 om 19:09

http://www.croesusforum.com/john-f-kennedy-toeval-of-niet/

Na de 100 jarige Gann cyclus heb je nu ook de 7 jarige Gann cyclus bewezen…

Geef uw reactie

CFD TRADING
+INTERNET PRIVACY


GRATIS PRODUCTEN


Menu

Recente artikels

Recente reacties

Zoeken

Archief

Tags